XPG Precog İnceleme

IMG_20200503_160957.jpg


IMG_20200503_161021.jpg IMG_20200503_161110.jpg

Kutu:
Ürün klasik karton kutular yerine çok güzel bir taşıma çantasının içinde geliyor. Üzerindeki kartonda kulaklık hakkında bilmemiz gereken neredeyse her şey mevcut. Dışı biraz yumuşak, fermuar tutacağındaki XPG logosu da ayrı hoş duruyor.

IMG_20200503_161258.jpg


IMG_20200503_161233.jpg

Taşıma çantasının içinde tüm kablolar ve kağıtlar ayrı yerlerde lastikli file gözlerin içinde geliyor, taşırken büyük kolaylık sağlayacak bu gözler kullanmadığımız kabloları saklamak için de bire bir.

Ürünün içinden çıkanlar:
  • Kulaklık
  • Çıkarılabilir mikrofon ve rüzgarlığı
  • Type-c to Type-c kablo
  • Type-c'den Type-a (klasik USB) dönüştürücü
  • 3.5mm AUX kablo
  • Y AUX ayırıcı kablo
Kablolar:
Kablo kalitesi oldukça güzel tüm kablolar örgü ile kaplanmış ve uzun yıllar sorun yaratmayacak gibi duruyor. Ürün hem Type-c hem de AUX ile bağlanıyor olması güzel bir özellik ama şimdilik AUX ile kullanmadım.

Type-c kablonun üzerinde oldukça büyük bir amfi var, görevini güzelce yerine getiriyor. Bu amfi üzerinden ses açma kısma, mikrofon kapatıp açma, ışıklandırmayı açıp kapama, ENC açma kapama ve modlar arasında değişiklik yapma gibi işlevleri yerine getirmek için ayrı ayrı konumlandırılmış tuşlar mevcut. Amfi hakkında söyleyebileceğim tek olumsuz şey biraz ısınıyor.

Mikrofon:
Çıkarılabilir mikrofon hoş olmuş, bozulması durumunda değişim yapmam mümkün. Mikrofonun rüzgar filtresi ile birlikte gelmesi de ayrıca güzel olmuş, çevresel seslerin azaltılmasında ufakta olsa bir katkısı mevcuttur diye düşünüyorum. Kayıt yaparken bazen ince tiz bir ses geliyor, bazense gelmiyor. Discord üzerinden arkadaşlarımla konuşurken kimse böyle bir sesten söz etmedi.

ENC Açık ENC Kapalı

Konfor:
Konfor kısmı sanırım kulaklığın en eksik kaldığı yönü, bence tek eksik kaldığı yönü. Yazın terletme yapacağına eminim, uzun süreli kullanımlarda biraz yoruyor. En uzun 10-12 saat arasında kullandım hiç çıkarmadan, hafif bir terletme ve kulaklarımda biraz rahatsızlık hissi yarattı. (Bu rahatsızlık konusunda bundan önce stüdyo kulaklık kullandığımı ve çok uzun süreler kullanım için tasarlandığını unutmayın.) Kulaklık pedleri 180 derece dönebiliyor ve aşağı yukarı oynayabiliyor.

Ses:
Daha önce üst seviye kulaklıklar kullanmış/denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, kulaklığın ses kalitesi çok iyi. Hi-Res sertifikasının hakkını veriyor diyebiliriz. Frekans yanıt oranı çok çok iyi. Tizler ve midler mükemmele yakın fakat konu bassa gelince çok daha iyilerini kullanmıştım, sanırım en büyük nedeni çift sürücü olması ve bu nedenle dinamik sürücünün boyutunun çok büyük olmaması.

Malzeme:
Neredeyse her yerde metal kullanılmış kulaklıkta, sadece LED XPG logosunun olduğu kısım plastik ve üstteki metal borular açıkta kalmasın diye kalın plastikle kaplanmış. Kulaklık pedlerinde hafızalı sünger kullanılmış, derisi kaliteli fakat süngerin biraz daha kalın olmasını tercih ederdim.

Artılar:
  • Geniş frekans aralığı
  • Çift sürücü
  • Yüksek kaliteli ses
  • Fiyat ve özellik olarak rakipsiz
  • Çıkarılabilir kablo ve mikrofon
  • Taşıma çantasıyla birlikte gelmesi
  • Işıklandırmanın isteğe bağlı açıp kapanması
  • Mikrofon açık/kapalı konumdayken amfi üzerinde ışıklı olarak (beyaz/kırmızı) geri bildirim
  • Firmware güncellemesi yapabileceğiniz bir yazılımı mevcut

Eksiler:
  • Detaylı yazılım yok
  • Ses kaydında ince tiz bir ses oluyor
  • Daha rahat olabilirdi
 
Hocam, şuan uygun fiyatlara satılıyor beni de cezbetti kulaklık. 685 TL'ye Arctis 5 satılıyor ve Precog ise 760 TL. Mikrofondaki tiz ses beni biraz rahatsız etti. Karşımızdaki kişiyle discord veya oyunlardaki sesli sohbetten konustuğumuz zaman karşı tarafı rahatsız eder mi?

Discord üzerinden konuşurken, kimseden öyle bir geri dönüş almadım hocam.
 
Hangisi üst kulvar onu söyleseydiniz iyi olurmuş soran kişi için.
Kağıt üstündeki verilere bakılması yeterli sanırım cevap için. GSP 350 başarılı bir oyun kulaklığı, Precog ise neredeyse her alanda (basslar biraz zayıf) başarılı bir kulaklık.

Sırf oyunda ses kasmak için alacaksanız ikisi de gereksiz olacaktır, 300-400TL'lik bir kulaklı ile yeterince iyi ses kasabilirsiniz ama ben o kulaklıkla iyi ses kasayım, müzik dinlerken zevk alayım veya film izlerken içindeymiş gibi hissedeyim diyorsanız seçeneğiniz Precog.
 
Kağıt üstündeki verilere bakılması yeterli sanırım cevap için. GSP 350 başarılı bir oyun kulaklığı, Precog ise neredeyse her alanda (basslar biraz zayıf) başarılı bir kulaklık.

Sırf oyunda ses kasmak için alacaksanız ikisi de gereksiz olacaktır, 300-400TL'lik bir kulaklı ile yeterince iyi ses kasabilirsiniz ama ben o kulaklıkla iyi ses kasayım, müzik dinlerken zevk alayım veya film izlerken içindeymiş gibi hissedeyim diyorsanız seçeneğiniz Precog.
GSP 350, GSP 300'den daha kötü. Alınmaz. USB olması ses kalitesini düşürüyor. MH751 bu ikisini fiyat ve performans olarak ezer zaten ve anakartla sürmek daha kolay. Şunu merak ediyorum:
Daha önce üst seviye kulaklıklar kullanmış/denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, kulaklığın ses kalitesi çok iyi.
''Üst seviye kulaklıklar'' derken hangi kulaklığı demek istiyorsun?

XPG Precog'un çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama üst seviye kulaklıklarla yarışamaz büyük ihtimalle. Çok bilindik bir marka değil ve neredeyse hiç duyulmamış gibi. Gerçi senin ''üst seviye'' kulaklık olarak neyi düşündüğüne bağlı. İmkanın varsa MH751 alıp karşılaştırmanı isterim. Aralarında iyi bir fark olacağını tahmin ediyorum.
 
XPG ilk çıktığında çok yüksek fiyatla satılmaya başlandı ona rağmen incelemeler o fiyata göre incelemişlerdi. Şimdi ülkemizde bu fiyat daha da düşük. Kulaklık zevk meselesi beğenen var beğenmeyen var.
 
XPG ilk çıktığında çok yüksek fiyatla satılmaya başlandı ona rağmen incelemeler o fiyata göre incelemişlerdi. Şimdi ülkemizde bu fiyat daha da düşük. Kulaklık zevk meselesi beğenen var beğenmeyen var.
Üst seviye kulaklıklarda katılıyorum daha çok tercihin öne çıktığını ama düşük - orta segmentte böyle bir şey yok. Hangi modellerin kötü veya iyi olduğu çok belli. Hangi incelemeler bu arada? Birkaç yabancı ve türkçe inceleme dışında hiçbir şey yok. Hiç kimse duymamış gibi.
 
Birkaç yabancı ve türkçe inceleme dışında hiçbir şey yok. Hiç kimse duymamış gibi.
Aramaya mı bilmiyorsun? Birkaç inceleme dediğin +100 adet inceleme videosu ve çok büyük platformların yazılı incelemeleri mevcut.

MH751 de aynı kaderi paylaşan kulaklıklar arasında yerini alabilir.
 
@inPijamas ''XPG Precog review'', ''XPG Precog'' ve ''XPG Precog inceleme'' deyip aradım. Böyle olmaması mı lazım? +100 adet inceleme videosu diye bir şey yok ama birkaç tane düzgün yine de var. Onlar da çok izlenmemiş. ''Çok'' büyük platformların yok (Tom's Hardware dışında) ama düzgün inceleme yapan siteler 20-10 civarı. Bunun tam olarak kötü olduğunu belirtmek istememiştim ama markanın bilinmediği doğru. Şimdi gidip de denemediğim ve çok bilinmeyen bir kulaklığa kötü demek mantıksız olur. MH751'de de aslında çok inceleme yok ama yabancı bir foruma gitsen çoğunlukla önerilir. Yazılı az var ama video incelemeleri çok var. XPG Precog'un önerildiğini görmedim ve duymadım nasılsa.
MH751 de aynı kaderi paylaşan kulaklıklar arasında yerini alabilir.
Bunla ne demek istediğini anlamadım.
Ben Takstar Pro 82'nin rebrand olmuş hali olduğu için öneriyorum. İmaging ve sahnesi müthiş. Çok geniş değil ama fiyatı için iyi. FPS ve müzik için orta segmentte çok iyi.

Bu iki kulaklıkta da çok marketleme işi ile uğraşılmamış ama en azından Coolermaster bilindik ve çok daha detaylı inceleme var. Fiyat olarak da aynı fiyat civarı hatta XPG precog 30-40 TL daha ucuz. Dediğim gibi XPG Precog'u hangi üst seviye kulaklıklarla karşılaştırdın? Dalga geçmiyorum bu arada, gerçek bir soru.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı