Ya Uçtuğunuz Uçağın Kanadı Koparsa?

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 83
  • Görüntüleme 9B
Bu görüşünüzü ise garipsedim doğrusu. Kerem Gök, kendisi de ne bir pilot ne de bir mühendis olmadığını videolarında sıkça dile getiriyor.
Yurtdışında bu tarz içerikler var, hatta emekli pilot ya da teknisyenler bile yapıyor. Ama bizde çok örneği yok maalesef.
Zaten izleyenler de teknik kaynak olsun ya da akademik kaynak olsun diye izlemiyor. Kendisinin de öyle bir niyeti yok.
Böyle yaklaşmak yarardan çok zarar verir bence. Yabancı içerik üreticilerine karşı böyle bir yaklaşım görmemiştim.
Normalde izlerdim ama sonraları baktım sırf drama:) Ayrıca yanlış verdiği bilgiyi sanki Airbus CEO'su gibi anlatmaya başlayınca bırakma zamanı geldi dedim. Kendisine sorduğum sorulara cevap vermeyince peki dedim zaten:) Sonra bir iki kez de AVM'de karşılaşınca "ofhhh yine herkes bana bakıyor" havalarını görmek bana yetti açıkçası🤣
 
Aslında bunun çözümü çok basit. Lövyeyi bıraktıkları an uçak kendini toplar F-16 gibi modern aviyonik sistemler donatılmış uçaklarda :)
Her şeyden önce insan. Lövyeyi bırakmasına da gerek yok. Önündeki cayroskopa baksa yeterliydi aslında. Maalesef bu kadar basitti.
 
Niye canım yakıtı püskürüyor bunlar beya?
Ağırlık:) İnmek için gereken maksimum bir ağırlık var. Bu ağırlığa inmek için yakıtı atıyorlar. Yolcuları ya da bavulları atamayacağına göre:)
 
Şimdiye kadar hiç uçak yolculuğu yapmadım. Eğer bir gün yaparsam ve kanadı kopar ve düşmeye başlarsa o anda ne düşüneceğim hakkında hiçbir fikrim yok.
 
@SideWinder bu arada ben Kerem Gök ile ilgili görüşlerimi sen onun videosunu paylaştığın için söylemedim sakın yanlış anlama. Önceki bazı konularda da konuşmuştuk bunu o yüzden başkalarıyla. Yani yanlışlıkla üstüne alınmanı istemem asla:)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı