Yabancı biri şifremi mail olarak yollayıp tehdit ediyor

Eğer kredi kartınızdan veya maaş hesabınızdan para çekme imkanına sahip olsaydı çoktan çekerdi rahat olun evdeki elektronik cihazlarınızı sıfırlayın ve şifrelerinizi farklı bir telefon / pc den değiştirin.

Yok yani kaset yapınca ve şifreleri alınca ne olacak. Kameraya bi tornavida batırın bozulsun pc yi kullanın. Kasete gelince takılmayın en fazla çıplak yapıp atarlar onu da takan yok

Dün gece kullanıcı adım ve şifrem başlıklı bir mail geldi bana. İngilizce yazılan mailde bunu dikkat çekmem için yaptığını söyledi. Bilgisayarıma bulaştırdığı keyloggerle her şeye hakim olduğunu, üstelik kamerayı da görüp montajla kaset haline getireceğini söylüyor.

Dün geceden beri neredeyse bütün zemana ve hitman gibi programlarla arama yaptım ama herhangi bir şey bulamıyor bu arkadaşlar. Kaspersky ve windows ile de tam virüs taraması yaptım ama temiz.

Mailden hemen sonra kameraya bakayım dedim normalde hiç kullanmam. Kameranızı bulamıyoruz diye bir uyarı veriyor. Baktım aygıtlarda webcam driverine ait herhangi bir şey yok. Hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama yüklüydü diye hatırlıyorum. Bu adam mı yapmıştır bunu ve ya şu anda hala izliyor mudur?

Öncelikle bilgisayarı temizleme ardından bu adamın arkadaşlarıma yollayacağı hayali kasetle başa çıkmak için bir öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim :)

sonuc ne oldu sorun cozuldumu bari

Bilgisayarı çöpe atmaya gerek yok. Herşeyi silin formatlayın olsun bitsin. Büyük ihtimalle trojan bulaşmış. 2-3 dosya kurtarıcam diye izlenmeye devam edersiniz haberiniz olsun. Tüm dosyaları, format usb sini, taktığınız tüm usbleri formatlayın. Böyle kafanız rahat olur :)

Dün gece kullanıcı adım ve şifrem başlıklı bir mail geldi bana. İngilizce yazılan mailde bunu dikkat çekmem için yaptığını söyledi. Bilgisayarıma bulaştırdığı keyloggerle her şeye hakim olduğunu, üstelik kamerayı da görüp montajla kaset haline getireceğini söylüyor.

Dün geceden beri neredeyse bütün zemana ve hitman gibi programlarla arama yaptım ama herhangi bir şey bulamıyor bu arkadaşlar. Kaspersky ve windows ile de tam virüs taraması yaptım ama temiz.

Mailden hemen sonra kameraya bakayım dedim normalde hiç kullanmam. Kameranızı bulamıyoruz diye bir uyarı veriyor. Baktım aygıtlarda webcam driverine ait herhangi bir şey yok. Hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama yüklüydü diye hatırlıyorum. Bu adam mı yapmıştır bunu ve ya şu anda hala izliyor mudur?

Öncelikle bilgisayarı temizleme ardından bu adamın arkadaşlarıma yollayacağı hayali kasetle başa çıkmak için bir öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim :)
Eğer eşek şakası falan değilse polise gitmeni hiç önermem çünkü direkt hesaplarını en çok para teklif eden birine satacaktır.Yapman gerekenler ilk önce tüm cihazlarına format atıyorsun (telefon, tablet o sosyal medya hesaplarına girdiğin ne varsa) format attıktan sonra tüm sosyal medya hesaplarının şifresini değiştiriyorsun (en az 40 haneli olmalı bence çünkü benim hesaplarım 217 haneli şaka yapmıyorum) bu kadar bitti.

(en az 40 haneli olmalı bence çünkü benim hesaplarım 217 haneli şaka yapmıyorum) bu kadar bitti.
Abartma Ziya. 40 hane nedir bilinçsiz biri anca o kadar uzun şifre koyar.
10/12 haneli düzgün algoritmalı şifre yeterlidir. Nasa değil ki bu 256 şifrelemesi kullansın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı