Yabancı dil öğrenmek için tavsiyeler

217099

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
4.051
Makaleler
5
Çözümler
18
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Selam, hepinize iyi bir gün dilerim arkadaşlar. Bu ve benzeri konular açılalı üzerinden uzun zaman geçmiş. Yeni ve güncel bir konu açmak istedim. Herkes bu konu altında birbirine tavsiye verirse çok güzel olur. Mesela, herhangi bir yabancı dil sözlük uygulaması, sitesi veya faydalı kaynak önerisi bile olabilir. Yeter ki herkes faydalansın istiyorum. Öncelikle ben başlayayım izninizle.

İyi bir İngilizcem var diyelim, halihazırda terim çalışmaları, etimoloji, suffix/prefix/root dersi alıyorum. Bu sayede latince kökenli dillere biraz daha yatkınlığım var. Buralardan bir şey öğreniyoruz çünkü diğer dillerle de ilgili.

1 sene boyunca da Çince dersi alacağım üniversite gereği. 2. sene ise Rusça muhtemelen.

Bunlara ek olarak kendim öğrenebileceğim bir dil daha eklemek istiyorum. Aklımda İspanyolca veya Fransızca var. Kursa gitmeden, bu dilleri öğrenmek ve biraz gelişince kursa gidip kendimi daha ileri seviyeye çıkarmak istiyorum. Kursa gitme kısmı tabii kesin değil henüz. Siz yeni bir dil öğrenirken ilk önce hangi kaynaklara bakıyorsunuz? Nerelerden yardım alıyorsunuz? Kendinize nasıl bir program çiziyorsunuz?

Bu arada kendi kendime ilk defa dil öğrenmeye çalışacağım. Birçok polyglotun yazılarını, videolarını falan izledim. Çok boş değilim bu konu hakkında ama yine de sizlerden bilgi almak istiyorum.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam direkt aklıma siz geliyorsunuz bu tür konular açınca. O yüzden sizi etiketlemesem olmaz diye düşündüm :). Sizin gibi başka öğretmen, veya dil bilimi, dil öğrenme konusunda bilgili üyeler varsa siz de onları etiketleyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı