Yağ yakarken kas yapmak mümkün mü?

Ya hocam hala aklımda çelişki var. Dediğim gibi yapsam olur mu sizce? Siz bilgilisiniz. full body + sonda 30 dakika kardiyo. Başta da 5 dakika ısınmak için yapıyorum.

Arkadaşlar bazıları mümkün değil diyor bazıları mümkün. Hangisi doğru? Benim yağ oranım 34'ten 26'ya düşürdüm kardiyo ile fakat artık ağırlık çalışmak istiyorum. Kalori açığı yaparak ağırlık çalışıyorum. Sizce mümkün mü?
Kardiyo ile devam mı etmeliyim yoksa?

Mümkün, bazıları sadece ilk 1 yıl için geçerli olduğunu söylesede belli bir kütleye kadar mümkün ( genetiğinin el verdiği kadar)

Ayrıca hayır kardiyoya ihtiyacın yok, extra kalori açığı oluşturup daha fazla yemek istiyorsan bir opsiyon olarak kardiyo var.

Şuan amacı kilo vermek zaten bu haldeyken yüksek protein alsa bile kas kazanması yine yavaş.

Hocam beslenme planını pek bilmiyorum. Diyet yaparken kalori açığı yapıyordum ama şimdi ne yiyeceğim bilmiyorum. Tavuk falan mı eklemem lazım? Protein tozu ya da?
Yağsız pirinç pilavı ve yağsız tavuk iyi olur. Ama hafif yağlı olursa da sıkıntı olmaz.

Tartıya baktığında çıkan sayıya veya yağ ölçüm testlerinde çıkan orana değil aynadaki fiziğine bakarak ilerlemeni öneririm. Eğer sadece kalori açığı ve kardiyo yaparsan akşam yemeği sonrası koşuya çıkan yaşlı çift olursun. Elbet kilo verirsin ama hayalindeki görüntüye ulaşamazsın. En azından estetik bir fizik istiyosan ağırlık antrenmanı yapmalısın. Yağ yakman da çok daha hızlanır. Sakın sıfır yağ, sadece su, sadece yeşillik gibi egzantirik diyetleri uygulama. Vücudun için gereken proteini yağı bol bol almalısın yağsız yaşam olmaz hormon sağlığın için bile önemli.Burda yağ derken margarinden bahsetmiyorum :D. Fullbody sadece yeni başlayanlar için değil bu arada bu algıya düşmeyin, vücudu çok iyi olup bu sistemde çalışanlar var. İlk kez ağırlık çalışıyorsanız ortama ve haraketlere alışma amaçlı, form öğrenme amaçlı fullbody yapmanız daha mantıklı olur. Salondaki makineleri dönüp durursunuz. 1-2 ay sonrasında isterseniz PPL veya U L gibi temel programları uygularsınız. Ağırlık antrenmanlarını kardiyo öncesi yapmanız gerekir

Tartıya baktığında çıkan sayıya veya yağ ölçüm testlerinde çıkan orana değil aynadaki fiziğine bakarak ilerlemeni öneririm. Eğer sadece kalori açığı ve kardiyo yaparsan akşam yemeği sonrası koşuya çıkan yaşlı çift olursun. Elbet kilo verirsin ama hayalindeki görüntüye ulaşamazsın. En azından estetik bir fizik istiyorsan ağırlık antrenmanı yapmalısın. Yağ yakman da çok daha hızlanır. Sakın sıfır yağ, sadece su, sadece yeşillik gibi egzantirik diyetleri uygulama. Vücudun için gereken proteini yağı bol bol almalısın yağsız yaşam olmaz hormon sağlığın için bile önemli. Burada yağ derken margarinden bahsetmiyorum :D. Fullbody sadece yeni başlayanlar için değil bu arada bu algıya düşmeyin, vücudu çok iyi olup bu sistemde çalışanlar var. İlk kez ağırlık çalışıyorsanız ortama ve hareketlere alışma amaçlı, form öğrenme amaçlı fullbody yapmanız daha mantıklı olur. Salondaki makineleri dönüp durursunuz. 1-2 ay sonrasında isterseniz PPL veya u l gibi temel programları uygularsınız. Ağırlık antrenmanlarını kardiyo öncesi yapmanız gerekir.

En mantıklı yorum buydu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı