Yağ yakarken kas yapmak mümkün mü?

mert yünlü

Picopat
Daha fazla  
Bunu zaten yapmak zorundasınız. Kendi seviyenize göre güzel bir ağırlık, sonrasında çıtırından kardiyo. Üstüne güzel bir beslenmeyle kalori açığı verdiğinizde eksiğiniz kalmaz.
Hocam, iyi akşamlar. Ben spora başlamak istiyorum. Zaten açık lisede olduğum için sabah akşam evdeyim ve sporu da evde, ev ekipmanları ile yapmak istiyorum ama gerekirse ileride geliştikten sonra gerekli ekipmanı alabilirim. Bu arada ev dışında tek yapabileceğim şey bisiklet olur, onu da sürüyorum zaten ama hobi olarak. Geçenlerde, önceden okul zamanlarında gittiğim boksa başlayıp tekrar bıraktım çünkü çok zorlanıyorum. Evde sürekli oturup yemek yediğim için de kilom arttı ama geri gücümü kazandıktan sonra uygunsa tekrar boksa başlayabilirim.

Size asıl sorum şu hocam: Şimdi spora nasıl ve hangi hareketler ile başlamalıyım? Öncelikle şunu belirteyim, ben sağlıklı ve güçlü olmak için spor yapmak istiyorum. Yani kasım olsun ama böyle gereksiz kas da istemiyorum. Hani böyle spor salonlarında gösteriş için kas yapanlar oluyor ya, işte onlardan istemiyorum. Bir sürü değişik, neredeyse birbirinin aynısı yüzlerce hareket olduğu için onlardan da istemiyorum. Yani böyle işlevsel bir spor programı istiyorum; bir hareketin, 10 hareketin işlevine ve yararına geçtiği hareketlerden istiyorum hocam.

Şimdi sizce bu isteklerime göre evde ne yaparak ve hangi hareketleri yaparak spora başlamalıyım? Günde kaç kilometre bisiklet sürmeliyim ve her gün sürmeli miyim?

Hocam, iyi akşamlar. Ben spora başlamak istiyorum. Zaten açık lisede olduğum için sabah akşam evdeyim ve sporu da evde, ev ekipmanları ile yapmak istiyorum ama gerekirse ileride geliştikten sonra gerekli ekipmanı alabilirim. Bu arada ev dışında tek yapabileceğim şey bisiklet olur, onu da sürüyorum zaten ama hobi olarak. Geçenlerde, önceden okul zamanlarında gittiğim boksa başlayıp tekrar bıraktım çünkü çok zorlanıyorum. Evde sürekli oturup yemek yediğim için de kilom arttı ama geri gücümü kazandıktan sonra uygunsa tekrar boksa başlayabilirim.

Size asıl sorum şu hocam: Şimdi spora nasıl ve hangi hareketler ile başlamalıyım? Öncelikle şunu belirteyim, ben sağlıklı ve güçlü olmak için spor yapmak istiyorum. Yani kasım olsun ama böyle gereksiz kas da istemiyorum. Hani böyle spor salonlarında gösteriş için kas yapanlar oluyor ya, işte onlardan istemiyorum. Bir sürü değişik, neredeyse birbirinin aynısı yüzlerce hareket olduğu için onlardan da istemiyorum. Yani böyle işlevsel bir spor programı istiyorum; bir hareketin, 10 hareketin işlevine ve yararına geçtiği hareketlerden istiyorum hocam.

Şimdi sizce bu isteklerime göre evde ne yaparak ve hangi hareketleri yaparak spora başlamalıyım? Günde kaç kilometre bisiklet sürmeliyim ve her gün sürmeli miyim?
Hedefleriniz estetik ve atletik bir fizik. Bunun için boksa dönmenizi şiddetle öneririm. Eğer boks öncesi güç ve kondisyon kazanmak istiyorsanız temel 3lü barfiks şınav squat ve varyasyonlarını evde bir süre uygulayabilirsiniz. Bisiklet sürebilirsiniz ben canım sıkıldıkça sürüyorum kardiyo amaçlı tercihen sabah erken saatlerde veya antrenman sonrası sürebilirsiniz.

Boksta zorlanmanız sanırım kondisyon konusunda. Bunu hocaya söyleyip yavaş yavaş yapabilirsiniz veya dediğim gibi ev ortamında bir süre güçlenme-kondisyon amaçlı egzersizler yapabilirsiniz.

İstediğiniz fizik gayet normal bir fizik. Normalden kastım ortalama bir sporcunun sahip olduğu bir fizik. Ne fazlalık kas ne de hiç Spor yapmıyor gibi bir görüntü.. bu ikisinin ortasında kaslı bir fiziği daha çok istiyorsunuzdur. Bunun için calisthenics yapabilirsin. Boks da yapabilirsin.

Calisthenics:

Vücut ağırlığı ile ekipmana gerek olmadan Spor yaparsın. İyi bir fizik, direnç ve kuvvet kazanırsın. En temel 3 hareket bir çok bölgeni geliştirir.

Barfiks ve varyasyonları: biceps, sırt, karın.

Şınav ve varyasyonları: arka kol, göğüs, omuz.

Squad: bacak, kalça ve denge.

En temel 3 harekette ustalaşana kadar vücudun iyi bir fiziğe sahip olur.
Örnekleri: Ozan Workout, Sercan Ulusoy, Kasap nebi.

Boks:

Sürekli ayak üstünde bir spor olduğu için bacak kasların, yumruk attığın için sırt, göğüs ve onuzların ciddi derecede gelişim gösterir. Aynı zamanda sana dövüş kondisyonu da katar. Kolay kolay nefes nefese kalmazsın hayatında. Aynı zamanda teknik de öğrenirsin. Ancak boks dövüş sporu olduğu için birinci hedef olarak fiziğini geliştirmez. Amacı bu değil. Boksun amacı dövüşebilecek seviyede seni eğitmek. Dolayısıyla dövüşeceğin kadar fizik yaparsın. Sporcu fiziği dediğim olay bu. İyi dövüşmek istiyorsan iyi fiziğe sahip olacaksın süreçle beraber.

Tercihim calisthenics olurdu benim. Kendime gerekirse koçluk satın alır bir program üzerinde çalışırdım. Eksik gördüğüm noktayı kendim kapatırım, serbest çalışma saatleri, iyi fizik ve kuvvet var işin içinde. Tek sıkıntısı kondisyon çalışmasını(koşu, ip atlama vs.) kendin yapman gerekecek. 3 senelik lisanslı dovusuyorum boksta, benim düşüncelerim bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı