Yalnızlık hakkındaki görüşler

''Kendinizi, kendinizle zaman geçirmeyi yalnızlık sanmayacağınız şekilde yetiştirin." Demiş Tarkovski amcam.

Yalnız da olsan, sosyal çevresi çok geniş bir insan da olsan hayatının merkezine kendini koymadığın sürece o yalnızlığında da seni üzecek ve seni kullanacak insanlar ortaya çıkar. Bu demek değil ki tüm insanalar ''tüü kaka.'' Yalnızlık başka şeylere mahsustur, insanlar yapıları gereği sosyal ve diğer insanlara bağımlı varlıklardır.

Her şeyi dozunda yaptığınızda güzeldir. Günlerce, haftalarca evden sadece işinizi halletmek için çıkmanız da kötüdür, günlerce ve haftalarca bir arkadaştan diğerine koşarak evi sadece otel olarak kullanmanız da kötüdür. Ha tabii ki neye göre kime göre kötü diyeceksiniz? Bana göre. Ben bu ikisinin ortasını tutan bir insan olarak hem bir ton arkadaşa ve çevreye (nicelik değil nitelik bakımın da kardeşim diyebileceğim insanlar) hem de yalnız kaldığımda kendimle mutlu ve huzurlu olabileceğim şekilde kendimi yetiştirdim.

Bazen de insanın ne kadar geniş çevresi olursa olsun sadece yalnız kalmak istiyor. Yalnızlık da güzeldir, yerinde...

Hep yalnız yaşadım. Yaşım çok büyük değil. 18 yaşındayım. Şu ana kadar tek tük arkadaşlarım oldu. Genelde evde takılırım. Arada bir arkadaşlarımla dışarı çıkarız, sohbet muhabbet ederiz. Halı saha maçlarını ben ayarlamazdım. Hep çevresi çok geniş olan arkadaşım ayarlardı, beni de alırdı :D.

-Insan yapısı gereği yalnız kalabilir mi?
-Yalnızlık gerçek manada üretkenlik sağlar mı?
-Yalnızlığa yapılan bu övgüler ne kadar doğru?

Ve aranızda gerçek manada yalnızlık yaşayan var mı? Hayat nasıl gidiyor?

Benim sadece 1. sınıfta bir de memleketteyken arkadaşım olmuştu o gün bugündür yalnızım ailem olsun ya da akrabalarım olsun ayıplıyorlar ama takmıyorum. Belki üniversitede olur umarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı