Yan apartmandan Kablonet çekilir mi?

Bizim binadan sizinkine port çekerlerse ve tüm bina olarak sistemi kullanmak isterseniz işkenceye döner haberiniz olsun :)
Açıkta port pek bırakmamışlardı bizimkinde. Çıkıntıyla alakası yok, kaldırımı kazıp bizim kapının önünden alacaklar. Sizin kaldırımı da açıp binanın içine hat çekecekler. Öner apartmanındaki ana kutudan öyle dağıtım yapıldı. En iyi internet onlarda, sonra da bizim binada. Ama dediğim gibi, sanıyorum 2 ya da 4 boş port vardı, öyle demişlerdi.
Çekilseydi ve tüm bina isteseydi kablolarını keserdim valla. Hem hayır diyecekler hem fiber kullancaklar. Boşta port olmadığını kutunun yolun karşısında olduğunu ve eğer sizin binaya çekersek ki çekilebilinir bir uzaklıkta kutuya uzaklıkla alakası yok. Çok sinyal kaybı yaşarsınız ve yayınlarınız kesilebilir dedi Üsküdar şebeke sorumlusu. Güzergah yok dedi. bizim tarafımıza da kutu koyun biz de kullanalım dedim. 2 tane binadan izin alınıp başvurulursa belediyeden ruhsat alıp kutu koyarız dediler fakat gel de bunu anlat bütün daireler onaylasın. Bizim bölgemize herhangi bir yatırım yok mu dediğimde Şuan gözükmüyor dedi Üsküdar kablonet için güzergah olarak iyi bir yer değil dedi. Adamlar kablo çekip hizmet verebilirlerse para kazandıklarını söyledi. Adamlar istiyorlar fakat düzgün hizmet verilemeyecekse ve güzergah uygun değilse. Hiç çekmiyorlar. Zaten düzgün güzergah sayısı yok gibi bişey. Altyapı genişlemiyor. İstemediklerinden değilmiş isteselerde olmuyor. Turkcell 24 mbps VDSL,Türk Telekom 12 mbps adsl gösteriyor. O bile düzgün değil arkadaş. Umarım şu apartmandan kurtulurum.

Çekilseydi ve tüm bina isteseydi kablolarını keserdim valla. Hem hayır diyecekler hem fiber kullancaklar. Boşta port olmadığını kutunun yolun karşısında olduğunu ve eğer sizin binaya çekersek ki çekilebilinir bir uzaklıkta kutuya uzaklıkla alakası yok. Çok sinyal kaybı yaşarsınız ve yayınlarınız kesilebilir dedi Üsküdar şebeke sorumlusu. Güzergah yok dedi. bizim tarafımıza da kutu koyun biz de kullanalım dedim. 2 tane binadan izin alınıp başvurulursa belediyeden ruhsat alıp kutu koyarız dediler fakat gel de bunu anlat bütün daireler onaylasın. Bizim bölgemize herhangi bir yatırım yok mu dediğimde Şuan gözükmüyor dedi Üsküdar kablonet için güzergah olarak iyi bir yer değil dedi. Adamlar kablo çekip hizmet verebilirlerse para kazandıklarını söyledi. Adamlar istiyorlar fakat düzgün hizmet verilemeyecekse ve güzergah uygun değilse. Hiç çekmiyorlar. Zaten düzgün güzergah sayısı yok gibi bişey. Altyapı genişlemiyor. İstemediklerinden değilmiş isteselerde olmuyor. Turkcell 24 mbps VDSL,Türk Telekom 12 mbps adsl gösteriyor. O bile düzgün değil arkadaş. Umarım şu apartmandan kurtulurum.
Eğer Doğancılar'daki bayi ile konuştuysanız işinizi çözecek kişiler onlar değil. Genel müdürlüğe bir dilekçe ile başvurun. Birkaç gün içinde olur ya da olmaz cevap veriyorlar. Mesafede en fazla %10 luk bir kayıp yaşarsınız, öyle çok atla deve bir kayıp değil mevcut sistemler düşünüldüğünde. Apartman olarak başvuru yapmak zorundasınız. Eminim Öner apartmanındaki ana kutudan bile hat çekerler o zaman.

Eğer Doğancılar'daki bayi ile konuştuysanız işinizi çözecek kişiler onlar değil. Genel müdürlüğe bir dilekçe ile başvurun. Birkaç gün içinde olur ya da olmaz cevap veriyorlar. Mesafede en fazla %10 luk bir kayıp yaşarsınız, öyle çok atla deve bir kayıp değil mevcut sistemler düşünüldüğünde. Apartman olarak başvuru yapmak zorundasınız. Eminim Öner apartmanındaki ana kutudan bile hat çekerler o zaman.
Doğancılar ile de görüşmüştüm. 2 saat evvel kozyatağına gidip müdürlükle de görüştüm. Adamlar kablo çekeriz dedi ama bana 17dB lik bir kayıp olur vs. anlattı. Ana kutu dolu falan dedi o kadar çok şey anlattı ki aklımda pek bir şey kalmadı. Ersoy 2 den çekilecek zaten nasıl o kadar sinyal kaybı oluyor dediğimde ana kutu ile alakalı olduğunu söyledi. Diyelim her şeyi hallettik bağladık o zaman kullanacağınız internet ve tv yayınınız çok sağlıksız olacak dedi. Bir de apartmanınıza kutu koyduğumuzda sizin dairelerinize de kablolar çıkacak orada da kayıp yaşayacaksınız dedi. Çok vasat bir deneyim yaşarsınız dedi. Adam kafasına göre söylemedi. Sizin apartmanınıza kablo çeken adamlar kimlerse onlarla görüştü. 20 30 dk uğraştı ama çözümü yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı