Yanlış öneri yapan ya da bilgisiz arkadaşlara hakaret edilmesi

Nerede benzetme yapmışım ? Kendinden emin bir şekilde yanlış bilgi verirsen insanlar buna ters tepki verebilir bu gayet normal, bazen alttan alman gerekir. Kendinin iyi olduğu yeri söylemek söyleyiş tarzına bağlı olarak değişir, sen yukarıda ''beni herkes tanır, bilgili olduğumu bilenler bilir siz bilmiyorsanız banane'' gibi yazmışsın ve bu insanları kışkırtır, insanlarla tartışıyorsan kelimelerine dikkat edersin. Adam kuduz köpek gibi demiş olabilir saldırgan davranmış olabilirsin adam orada kuduz köpek yerine başka bir şey dese sen bunu yine yanlış anlayacaktın ve olayları çarpıtacaktın, insanların yazdığını anlamak istediğin şekilde anlıyorsun. Bu kadar insan sana bir şey anlatmaya çalışıyor hepsi hatamı yapıyor ? Sen tek başına kendini savunuyorsun ama bu kadar insan bir şeyler anlatıyor bence kendini bir sorgula.

''beni herkes tanır, bilgili olduğumu bilenler bilir siz bilmiyorsanız banane''
İşte o amaçla yazmadım. Sadece cahil degilim dedim. Oyle anladiysaniz da pardon.
bazen alttan alman gereki
Ben sadece soru sordugumda beni alttan almayip FX benzetmesi yaparak (Jira'nin attigi konu) bana cahil deniliyorsa ben de alttan almam kusura bakmayin.
Sen tek başına kendini savunuyorsun ama bu kadar insan bir şeyler anlatıyor bence kendini bir sorgula.
İnanın zaten sorguluyorum. Fakat (Jiranin attigi konu) öyle soru sordugumda bile ters ters cevap verilip cahil muamelesi yapilinca sinir oluyorum. Yani orada o adami savunulacak ne var anlamiyorum ben.
Bu kadar insan sana bir şey anlatmaya çalışıyor hepsi hatamı yapıyor ?
Hayır. Zaten onlara laf soylemeden duzgun karsilik verdim cunku duzgun yazdilar. Ama bence onlar da beni anlamiyorlar. Sizin de dediginiz gibi, oyle bir tarzla soyledi ki. (A320 onerdigim zamanlar.)

Bir konuda yeterli bilgiye sahip değilsen yada emin değilsen ya cevap yazmazsın ya da ''arkadaşlar emin değilim ama bu ürün daha iyidir'' şeklinde cevap verirsin yanlışın varsa bilenler doğrusunu söylerler. Bana hakaret ettiler yok bilmiyorum diye laf attılar böyle ağlamayın, kirlilik yapıyorsunuz.
Mesela siz de burada o tarzla yazdiniz. Benim soyledigimle sizinki hemen hemen ayni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben öyle anladım çünkü yazı stiliniz o şekilde anlaşılmasına neden oluyordu ofansiz bir üslup kullanıyorsunuz ona dikkat etmelisiniz. Cahil deniliyorsa orada dur deme hakkınız var ben konuyu bilmediğim için bir şey diyemiyorum şuan. Orada hakaret ettiğinde rapor edip bir de neden bu şekilde tepki verdiğini sorabilirdiniz veya neden A320 önerdiğinizi anlatabilirdiniz ama konuyu görmediğimden kesin bir şey söylemek istemiyorum. Evet o tarzda yazdım dikkatinizi çeksin diye nitekim başarılı da oldu ve bakın sizle adam akıllı bir şekilde sorunumuzu çözdük sanırım. Konuya girmeden önce üslubunuzu inceleyip o şekilde bir giriş yaptım yoksa daha sade ve objektif de yazabilirdim ama o an aklıma gelmedi.

Kalın punto ile yazdığın yerlerde hiçbir hakaret göremedim. Birini yanlış bilgilendirmek, yanlış yönlendirmek bence daha büyük hakarettir. O insanın emeğini boşa çıkarmak da keza öyle.

Bir kere de tartışmayın, hatanızı kabul edip teşekkür edin. Alçak gönüllü insanlar olun, kin tutmayın o saniye. Hakaret ettiğini düşünüyorsan, alıngan bir insansan da rapor et ve konuya geri dönme. Gerçekten hakaret varsa mutlak suretle üslup cezası verilir.

Öncelikle yanlış bilgilendirme yapan her kim olursa olsun uyarırım. Eşimmiş, dostummuş, forumda seneleri çürüttüğüm arkadaşımmış bunlara bakmam. Yanlış anlaşılabilecek bilgilendirmeleri bile uyarırım, çok net şekilde "Size katılmıyorum" ile başlayan mesajlar kurarım.

Karşıdaki kişi eğer düzgün bir insan ise teşekkür eder, hatasını düzeltir. Yok hatasını düzeltmiyor ve konuyu tartışmaya çekiyorsa zaten cahil kişilikli biridir. Doğru bilgi yanlış bilgi tartışılabilir ondan bahsetmiyorum.

Bu yüzden kimsenin bu güzelim ortamı yanlış bilgilerle doldurmaya hakkı yok. Bugün Recep Baltaş yanlış bilgilendirme yapsa onu bile rapor ederim, banlansın veya banlanmasın :) Herkes eşit burada, ben yanlış bilgilendirme yapsam benim de hatamı belirtebilirsiniz beni de rapor edebilirsiniz, gerekli görürlerse ben de ceza alırım ederi kaç gün ise. Bunda bir sorun yok.

Ben emin olmadan sandalyesinden bile kaldırtmıyorum insanları. Sorun başkaysa adamı boş yere yormuş olmayayım diye :) Dikkat etmek lazım bunlara.

Benzetme derken size demedim. Jira'nın attığı konudaki arkadaşa demiştim. Ayrıca o kadar insanın ne anlatmak istediğini başından beri anladım;
İnsanlar size laf atmıyor, alınganlık yapmayın bence. Yani o tarzla yazmadılar.
Anlıyorum fakat herkesin alınganlık seviyesi farklı. Benim sizinkinden biraz daha fazla ve sizin de dediğiniz gibi inanın bana o insanlar kışkırtıcı bir tarzla yazdılar bana göre.

Kalın punto ile yazdığın yerlerde hiçbir hakaret göremedim. Birini yanlış bilgilendirmek, yanlış yönlendirmek bence daha büyük hakarettir. O insanın emeğini boşa çıkarmak da keza öyle.

Bir kere de tartışmayın, hatanızı kabul edip teşekkür edin. Alçak gönüllü insanlar olun, kin tutmayın o saniye.

Öncelikle yanlış bilgilendirme yapan her kim olursa olsun uyarırım. Eşimmiş, dostummuş, forumda seneleri çürüttüğüm arkadaşımmış bunlara bakmam. Yanlış anlaşılabilecek bilgilendirmeleri bile uyarırım, çok net şekilde "Size katılmıyorum" ile başlayan mesajlar kurarım.

Karşıdaki kişi eğer düzgün bir insan ise teşekkür eder, hatasını düzeltir. Yok hatasını düzeltmiyor ve konuyu tartışmaya çekiyorsa zaten cahil kişilikli biridir. Doğru bilgi yanlış bilgi tartışılabilir ondan bahsetmiyorum.

Bu yüzden kimsenin bu güzelim ortamı yanlış bilgilerle doldurmaya hakkı yok. Bugün Recep Baltaş yanlış bilgilendirme yapsa onu bile rapor ederim, banlansın veya banlanmasın :) Herkes eşit burada, ben yanlış bilgilendirme yapsam benim de hatamı belirtebilirsiniz beni de rapor edebilirsiniz, gerekli görürlerse ben de ceza alırım ederi kaç gün ise. Bunda bir sorun yok.

Ben emin olmadan sandalyesinden bile kaldırtmıyorum insanları. Sorun başkaysa adamı boş yere yormuş olmayayım diye :) Dikkat etmek lazım bunlara.
Hocam anladım zaten :) Doğrusunu söylemek, bir düşmanlık hareketi değil ve arkadaşım da olsa zaten uyarırım hocam. Benim dediğim uyarırken uygunsuz tarzlar kullanılmasın :) Bu arada spoiler falan vermişsiniz haddimi aşmayayım ama değişik bir insansınız :) (Kötü anlamda demedim.)

Ben öyle anladım çünkü yazı stiliniz o şekilde anlaşılmasına neden oluyordu ofansiz bir üslup kullanıyorsunuz ona dikkat etmelisiniz.
Kusura bakmayın. Bundan sonra dikkat edeceğim. Ben normalde sinirli bir insanım ne yazık ki :(

A320 önerdiğinizi anlatabilirdiniz
Size anlatayım hemen. O zamanlarda öyle çok fazla bilgim yoktu ve 1500 TL bütçem vardı üniversiteyi kazanırsam (O zamanlarda işlemcinin daha önemli olduğunu sanıyordum oyunlarda :D ve ben sadece işlemci RAM ve ekran kartını ödeyecektim) (Şimdi 6000'e çıktı :D ) o yüzden ucuz diye önermiştim.

Evet o tarzda yazdım dikkatinizi çeksin diye nitekim başarılı da oldu ve bakın sizle adam akıllı bir şekilde sorunumuzu çözdük sanırım.
Adamsınız siz ya. İlk başta neden bu bana laf söylüyor demiştim.

Bu arada spoiler falan vermişsiniz haddimi aşmayayım ama değişik bir insansınız :)
Yok estağfurullah istediğin zaman aşabilirsin :) Beni takımlarken "Değişik bir insan" lafını kullanan kim bilir kaçıncı kişisin, artık şaşırmıyorum inan. Lise yıllığımın resmini atacağım üşenmesem, herkes bu kelimeyi kullanmış :)

Anladıysanız keşke daha fazla diretmek yerine haklısınız diyip geçseymişsiniz, bazen böylesi daha doğru olabiliyor. Erkekliğin %90'ı da kaçmaktır zaten :)
:D Hocam yani anladım onların söylemeye çalıştığını ama ben de onlara bir şey anlatmak istemiştim ama şimdi sorun çözüldü :) Bu arada merak etmeyin "Lan sen erkeklere nasıl laf söylersin lan bende erkeğim mal.," falan demeyeceğim :D

Yok estağfurullah istediğin zaman aşabilirsin :) Beni takımlarken "Değişik bir insan" lafını kullanan kim bilir kaçıncı kişisin, artık şaşırmıyorum inan. Lise yıllığımın resmini atacağım üşenmesem, herkes bu kelimeyi kullanmış :)
Dedirtiyor ama :D

Anladıysanız keşke daha fazla diretmek yerine haklısınız diyip geçseymişsiniz, bazen böylesi daha doğru olabiliyor. Erkekliğin %90'ı da kaçmaktır zaten :)
Ayrıca orada sinirimden küçük bir yeri abartmışım. Hakaret değil laf olacaktı.

Sadece yanlış bilgi yapıp, hatasını anlayana lafım yok.

Önemli olan önerinin yanlış olduğunu ve milyon tane kanıtıyla ispatlamaya rağmen, kendi bildiğini doğru bilenlen akılları birazcık geri olan arkadaşları affetmem.

Üstüne de "Sen bilmiyorsun yea" demesi adamı öldürüyor.

Bu tür insanları daha çok Oyun Teknik Destek bölümünde görüyorum.

Önemli olan önerinin yanlış olduğunu ve milyon tane kanıtıyla ispatlamaya rağmen, kendi bildiğini doğru bilenlen akılları birazcık geri olan arkadaşları affetmem.
Ben yanlış bir şey bildiğimde anlıyorum doğrusunu hocam. Diretmiyorum asla.

Aynen :D

Bu tür insanları daha çok Oyun Teknik Destek bölümünde görüyorum.
Öyle bi' adam buldum hocam isterseniz bakın.
6000 TL Sistem Toplama Rehberi
Burada i5 8600k mı yoksa ryzen 5 1600x mi daha iyi olur (ağırlıkla render.) bu yorumun altındaki "Z" isimli kişiye attığım yanıtlara bakabilirsiniz. (Küfür falan ettim çünkü adam daha önce başka bir videoda milletin annesine sövüp yorumu silmişti bir kişi de ss alıp atmıştı orayı.)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı