Yanmış ekran kartı görüntü verir mi?

axalicmne

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım benim bilgisayarımın HDMI soketi bozuk, Allah izin verirse ekran geliyor vermezse gelmiyor. Vatan Bilgisayar'ı aradık ekran kartı yanmış falan diyorlar, ekran kartı yansa ekrana görüntü gelebilir mi? Daha dün ekran geldi Valorant oynadım, Genshin Impact oynadım. Bu oyunları ekran kartı yansa nasıl açabileyim ki? Nereden anlayabilirim yanıp yanmadığını? Hem başka hocalarımız Vatan'dan değiştirmiş ekran kartı soketlerini, niye böyle dediler bana?

Ve anlık olarak ekran geldi genshin oynuyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin gpu barındırıyor ise görüntüyü oradan alıyor olabilirsin, kart hasar görmüşse bile kısmi hasar görmüş olabilir görüntü vermeye devam edebilir
İşlemcim Ryzen 5 5600 olması gerek (veya 5600x), yine de işlemcim Genshin Impact'i tek başına açabileceğini sanmıyorum.

Genshin'de GPU kullanımına bakarsam belli olur mu yanıp yanmadığı?

Eğer sıcaklık kısıtlamalarını bir şekilde kaldırmamışsan ekran kartı yanma seviyesine yakınlaşınca bilgisayar otomatik kapanır zaten. Bence yanmamış. Önceki oyun performansı ve yandığını düşündüğün zamandaki yani şimdiki performansı çok farklı olur eğer yanmışsa tabii.

Genshin oynarken CPU 24% GPU 76% çalışıyor.

Dahili GPU içermiyor işlemcin görüntüyü ekran kartından alıyorsun dediğim gibi hasar kısmı olabilir eğer varsa fiziki olarak kontrol edilmeli.

Kesinlikle HDMI soketinde hasar var, soket ileriye gelmiş durumda, diğer soketler geride.

Eğer sıcaklık kısıtlamalarını bir şekilde kaldırmamışsan ekran kartı yanma seviyesine yakınlaşınca bilgisayar otomatik kapanır zaten. Bence yanmamış. Önceki oyun performansı ve yandığını düşündüğün zamandaki yani şimdiki performansı çok farklı olur eğer yanmışsa tabii.

Ya bir ara düşüklük oldu AMD'nin FreeSync özelliğini kapadım hocam düzeldi mis gibi oynuyorum şu an, muhtemelen bir sorun yok ama HDMI soketini düzeltemiyoruz demeleri garibime gitti başka hocalarımız gidip düzeltmişler. Sanırım DP soketi almam gerekiyor sadece, bilgili hocam öneride bulunursa sevinirim. Herkese teşekkürler.

Bu arada hocalarım belirtmem gerektiğini düşünerek sigortaların ve elektriklerin gittiği zamanlar oldu açıkken ama dediğim gibi gözle gördüğüm bir performans düşüşü yok, ha çok azıcık var ama 2 yıldır termal macun değişmiyorum sebebi muhtemelen bu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı