Yiyeceksiniz mecburen. Doğal ürünler çok pahalı olacak yakın gelecekte. Milyarderlerin erişebildiği şeyler olacak. Dünya'nın kaynakları tükeniyor. Mecburen orta ve düşük gelirli herkes yiyecek yani.
Araştırma alışkanlığı olmayanlara gelecek öngörüsüyle bir şeyleri anlatmak pek mümkün değil. Şu anda olan durumun farkında değiller ki gelecekte gidilecek yolu görsünler, bazıları da ancak yaşayarak olacak şeyleri anlayabiliyor.
Doğal et üretiminin temiz su kaynaklarına ne kadar büyük bir zararı olduğunu ya da biyolojik olarak aşırı miktarlarda metan/karbondioksit çıkaran besi hayvanlarının aşırı çoğaltılmasının atmosferdeki etkilerini bilmiyorlar. Üstelik sürekli artacak nüfusu "doğal" şekilde beslemenin artık imkansızlığını da anlamadıkları için gelecekte mecburen yapay et tüketmek zorunda kalacaklarını anlayamıyorlar.
Dünya'nın öz kaynaklarının sınırlı olduğunu, belli bir düzeyin üzerinde olan tüketimlerin bu kaynaklarda geri dönülemez tahribatlara neden olduğunu anlamak zor değil aslında. Bence sadece kabul etmek istemiyorlar, alışkanlıklardaki büyük değişimler her zaman çoğunluk tarafından kabullenilmek istemez.