Yapay zeka için yazılım öğrenmeye başlamak

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba yazılım ile ilgili bilgim sıfırı ve yaşım 19 biraz geç başlayacağım sanırım :(. Yapay zeka merakımı çekti ve bende bununla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum ve yazılım öğrenmeye karar verdim. Hangi dilden başlasam karar veremedim. Sizin bu konu hakkındaki tavsiyelerinizi bekliyorum. C++'ya da Python olabilir mi acaba?

Hemen bir yazılım dili öğrenmeye başlamayın. Öncelikle temel bir hedef belirleyin. Daha sonra yolunuzu çizin. Ve mümkün mertebe kısa sürede İngilizce öğrenin. daha sonra hedefiniz doğrultusunda gerekli kavramları öğrenin.

Yasin gec degil ama AI tarafi icin iyi derecede matematik ve lineer cebir bilmek gerekiyor. Python kutuphaneleri sebebiyle daha iyi olacaktir. Bunun yaninda pek cok araca da ihtiyacin olacak. Ayrica bu konuyla alakali pek Turkce kaynak olmadigi icin iyi derecede Ingilizce de sart.
Herhangi bir Al tasarımında matematik gerektiğini görmedim?

C++ öğrenmelisin.
Yasin gec degil ama AI tarafi icin iyi derecede matematik ve lineer cebir bilmek gerekiyor. Python kutuphaneleri sebebiyle daha iyi olacaktir. Bunun yaninda pek cok araca da ihtiyacin olacak. Ayrica bu konuyla alakali pek Turkce kaynak olmadigi icin iyi derecede Ingilizce de sart.
Yapay zekada Python öne çıkıyor ve Pythonla neredeyse her şeyi yapabilirsin. Yerinde olsam Python u tercih ederim.
Peki Python ile başlasam sonra C++ öğrenmem zor mu olur yoksa temelde aynı diller mi?

Herhangi bir Al tasarımında matematik gerektiğini görmedim?

Veri analizinde istatistik ve olasilik gibi konulara hakim olmak gerekiyor. Lineer cebir bence her bilgisayar ve yazilim muhendisinin bilmesi gereken bir alan zaten. Yapay zeka tarafinda da veriler makine ogrenimi icin vector ve matris kombinasyonuyla ifade edilebiliyor. Calculus ise optimizasyonlar icin gerekebiliyor. Dogrudan verilerle cok ugrasilan hemen hemen her alanda matematik lazim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı