Yapay zeka mı, gömülü sistemler mi?

Sanmıyorum. Bilgisayar mühendisleri sürücü yazabilirler. Spesifik olarak sistem geliştiricileri oluyorlar sanırım. Tam emin değilim bu söylediğimden. Böyle düşünmemin sebebi donanımları çalıştıran şey sürücüler eğer donanım spesifik olarak içerisinde bir gömülü sistem taşımıyorsa. Sürücü geliştiren kişinin hedef işletim sisteminin sistem çağrıları hakkında bilgisi olması gerekiyor.

Hocam siz elektrik elektronik mi okudunuz? Okuduysanız elektrik elektroniğin hangi alanına yoğunlaştınız?

Hocam siz elektrik elektronik mi okudunuz? Okuduysanız elektrik elektroniğin hangi alanına yoğunlaştınız?
Yazılım mühendisliği okuyorum ben. Son sınıfım. Elektrik elektronik mühendisliği ile ortak derslerimiz var. Bilgisayar mühendisliğinin elektrik elektronik ile daha fazla ortak dersi var.

@TheAny hocam ben yapay zeka alanına yönelmeyi seçtim de biraz C biliyorum onu ileri düzeye taşımama gerek var mı?

Elektrik elektronik alanı ilgini çekmiyorsa yapay zeka doğru seçim. Zaten elektrik elektronik okuyanların da çoğunluğu bu alanda bir gelecek göremediği için yapay zeka ile içli dışlı olan veri bilimi (data science), robotik, bilgisayarlı görü (computer vision) gibi alanlara yöneliyor çünkü donanım mühendisliği alanında iş imkanları o kadar fazla değil.
Ayrıca şunu da söyleyeyim son zamanlarda gömülü sistemler alanı elektrik elektronikten çok bilgisayar mühendisliğine çok daha yakın hale geldi. Bu alana adım atabilmek için öyle ahım şahım bir elektrik elektronik bilgisine ihtiyacın yok çünkü bu alanda yazılım çok daha baskın. Analog elektroniği, güç elektroniği ve mikrodalga elektroniği gibi baba alanlarla kıyaslandığı zaman bu alanda ihtiyaç duyulan elektronik lise düzeyi elektronik gibi kalıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı