Yapay zeka videoları gerçek gibi görünmeye başladı

Durmazzali47

Hectopat
Son zamanlarda gördüğüm yapay zeka ile yapılmış videolara hayret ediyorum. Evet dikkatli bakınca yapay oldukları anlaşılıyor ama 10 yıl sonra ne olacak?
Gerçekten bu güçten korkmaya başladım.
Düşünsenize, sizden nefret eden ve mutlu hayatınızı çekemeyen birisi yapay zekaya loş ve hafif karanlık bir odada bir başkasıyla sevgilinizi aldatır biçimde kurgulanmış bir video hazırlayıp size huzursuzluk verebilir. Belki bu teknoloji çok ileri gider, ilişkinize bile son verebilir. Bir davada hakkınızda delil olarak aşırı gerçekçi bir yapay zeka videosu kullanılabilir. Seçim sattı mahallinde bir adayın sözde ifşa videoları hazırlanıp seçimlerin kaderiyle oynanabilir. Bir iş adamının mal varlığına el koymak için komplo düzenlenebilir. Her türlü kötülük yapılabilir.
Ben merak ediyorum, bu işin sonu nereye gidiyor? Biz ileride gerçekle yapayı ayırt edemez hâle geldiğimizde, neyin gerçek neyin yapay olduğunu bize kim söyleyecek?
Bu sorunun bir çözümü bulunabilecek mi?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Biz ileride gerçekle yapayı ayırt edemez hâle geldiğimizde, neyin gerçek neyin yapay olduğunu bize kim söyleyecek?
Bu sorunun çözümü hali hazırda var. Elbette makineler. Ne olursa olsun, ne kadar gelişirse gelişsin makineler daima yapay zeka bir içeriği gerçeğinden ayırt edebiliyor. Google Deepmind mühendisleri olarak bunu hala geliştiriyoruz. Tahminen 2026 yılında tam sürümü yayınlanacak. 12 adet prototipimiz var.

Bu sorunun çözümü hali hazırda var. Elbette makineler. Ne olursa olsun, ne kadar gelişirse gelişsin makineler daima yapay zeka bir içeriği gerçeğinden ayırt edebiliyor. Google Deepmind mühendisleri olarak bunu hala geliştiriyoruz. Tahminen 2026 yılında tam sürümü yayınlanacak. 12 adet prototipimiz var.
Bir videonun gerçekliğini sorgulayacak bir yapay zeka geliştiriyorsunuz, doğru anladım değil mi? Doğru anladıysam bu çok fantastik, başarılarınızın devamını dilerim. Peki bunu da aşacak yapay zeka videoları olabilir mi?

Son yıllarda beklediğim kadar büyük bir dolandırıcılık veya kumpas yaşanmadı.
Bundan sonra da devletler gereken önlemleri alıp kamera ve görüntüleme cihazlarına çeşitli fişleme protokollerini zorunlu tutarak yapay zeka ile üretilmiş içeriklerden ayırt edilebilmeleri konusunda önlemler alacaklardır. Aksi halde mahkemelerde geçersiz sayılmasını ve delil kabul edilmemesini sağlarlar. Aynı şekilde ses vb. çeşitli dosyalarda da benzer önlemler alabilirler.
Bence korkulacak "karanlık" dönemi geride bırakıyoruz.

Bir videonun gerçekliğini sorgulayacak bir yapay zeka geliştiriyorsunuz, doğru anladım değil mi? Doğru anladıysam bu çok fantastik, başarılarınızın devamını dilerim. Peki bunu da aşacak yapay zeka videoları olabilir mi?
Video, fotoğraf, mesaj ve hatta ses içeriklerini bile gerçeğinden ayırt edebilen bir sistem. Yani yapay zeka ile üretilmiş bir ürünü yine yapay zeka ile içerikte algoritma yakalayarak kanıtlıyor (watermark diyoruz). İsmi SynthID. detaylarına internetten arayıp bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı