Yapay zeka yazılımcıların işini elinden alabilir mi?

Olabilir.

Ama bu şimdi mi olur 5-10 yıl sonra mı işte orasını kimse bilemez.
DeepL translate var ama hâlâ çevirmenlere ihtiyaç duyuluyor.
Midjourney var ama hâlâ tasarımcılara gerek duyuluyor.

Bu sorunun cevabını anca 5 sene sonra falan görebiliriz ama buradaki çoğu kişi yüksek ihtimalle kendini avutmaya çalışacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zekaya vereceğin komutlar , o verdiğin komutları koda dönüştürdükten sonra nasıl kullanacağın falan bunları gene ancak yazılımcılar bilir. Belki çalıştırılan kişi sayısı düşebilir ama yazılımcı olmadan olmaz.

Şu anki bütün işaretler GPT, Bard gibi yapay zeka dil modellerinin çok yüksek potansitellere sahip olduklarını gösteriyor. Yani gerçekten de yazılım dahil insanların yaptığı pek çok işi ellerinden alabilirler. “Yapamaz” diyenlerin sundukları hiçbir kaynak/argüman yok. Tam tersi; mümkün olduğunu gösteren araştırmalar var ve durum ciddi. İleride neler olur bilemeyiz elbette.

Şu anki bütün işaretler GPT, Bard gibi yapay zeka dil modellerinin çok yüksek potansitellere sahip olduklarını gösteriyor. Yani gerçekten de yazılım dahil insanların yaptığı pek çok işi ellerinden alabilirler. “Yapamaz” diyenlerin sundukları hiçbir kaynak/argüman yok. Tam tersi; mümkün olduğunu gösteren araştırmalar var ve durum ciddi. İleride neler olur bilemeyiz elbette.
Evet alabilir bu konuya katılıyorum. İnsanların "işlerinin ellerinden alınmasının" bu kadar korkmalarına gerek de olmadığını düşünüyorum, çünkü dünya artık üreten toplumlardan çok tüketen toplumlara yöneliyor ve bu şekilde devam ederse belki de hiç kimsenin çalışmasına ihtiyaç kalmaz :)

Kendini geliştirenler ve hep bir adım ileriye gitmeye çalışanlar sistem ne olursa olsun kazananlar olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı