Allah'a kendi kendine isim takmış olmuyorsun; Tanrı zaten ilahi güç, yaratıcı demek. Tanrı derken Allah'tan bahsedebilirsin. Dinden nasıl çıkmış oluyorsun anlamadım?ben Allaha kendi kendime isim takarsam bu sefer dinden çıkarım
Allah'a kendi kendine isim takmış olmuyorsun; Tanrı zaten ilahi güç, yaratıcı demek. Tanrı derken Allah'tan bahsedebilirsin. Dinden nasıl çıkmış oluyorsun anlamadım?ben Allaha kendi kendime isim takarsam bu sefer dinden çıkarım
Hayır kendi kendine isim takmış oluyorsun Allah'ın 99 isminde tanrı var mı? Er Rahman dediğimde evet bu sadece Allaha itafen kullanılmış olur ancak tanrı dersen bir sürü tanrı var.Allah'a kendi kendine isim takmış olmuyorsun; Tanrı zaten ilahi güç, yaratıcı demek. Tanrı derken Allah'tan bahsedebilirsin. Dinden nasıl çıkmış oluyorsun anlamadım?
Aç, dinle de biraz ufkun açılsın. Allah'tan tanrı diye bahsettiği için dinden çıkacak sanıyor, yazık.Hayır kendi kendine isim takmış oluyorsun Allah'ın 99 isminde tanrı var mı? Er Rahman dediğimde evet bu sadece Allaha itafen kullanılmış olur ancak tanrı dersen bir sürü tanrı var.
Aç, dinle de biraz ufkun açılsın. Allah'tan tanrı diye bahsettiği için dinden çıkacak sanıyor, yazık.
Tanrı derken Allahı kastediyorsan tamam sıkıntı yok ancak Kurandada belirtildiği gibi esmaül hüsnadan dua edilmesi istenmiştir amaç burada saygıdır.![]()
“Allah” ismi yerine “Tanrı” kelimesini kullanmak caiz midir?
“Allah” ismi yerine “Tanrı” kelimesini kullanmak caiz midir?kurul.diyanet.gov.tr
Şaka mısın sen? Biz ne anlatıyoruz acaba?Tanrı derken Allahı kastediyorsan tamam sıkıntı yok ancak Kurandada belirtildiği gibi esmaül hüsnadan dua edilmesi istenmiştir amaç burada saygıdır.
Tanrı yerine Allah veya Rab gibi kelimeler daha düzgün olur.
Soruya soruyla cevap verme? Varsa verebileceğin cevap doğru düzgün ver.Şaka mısın sen? Biz ne anlatıyoruz acaba?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.