Yasak konusunda niye bu kadar tutarsızsınız?

• Konuyu başlatan 244012
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 89
  • Görüntüleme 5.981
İkiyüzlülükle ne alakası var şimdi? YouTube ve Twitch dışında hepsi yasaklansın koymaz bana. TikTok küçük yaştaki çocukları da kötü etkiliyor. TikTok'ta tek eğlence yok. Siyasi propaganda yapan mı desen, din üzerinde prim kasan mı desen? Olan küçük yaştaki çocuklarda oluyor. İleride bu çocuklar büyüyünce isyankar, ırkçı insanlar olacak.

İki yüzlülükle ne alakası var şimdi? YouTube ve Twitch dışında hepsi yasaklansın koymaz bana. TikTok küçük yaştaki çocukları da kötü etkiliyor. TikTok'ta tek eğlence yok. Siyasi propaganda yapan mı desen, Din üzerinde prim kasan mı desen. Olan küçük yaştaki çocuklara oluyor. İleride bu çocuklar büyüyünce isyankar, ırkçı insanlar olacak.
Size koymayabilir ama başkalarına koyar. Siyasi propaganda, din üzerinden prim kasma gibi olaylar diğer platformlarda da bol bol var ve bu yüzden ailemle bile sıkıntı yaşadığım oluyor ama herkeste aynı şeyler yaşanmıyor.

Çünkü tik tok gerçekten de sadece ayakta durup saçma sapan bir video çekince 400.000 beğeni ve zenginlik+ünlülük falan geliyor. Gerçekten çok sınır oluyorum. hiçbir gerekli video yok. YouTube de de aynı durum var zenginlik falan ama daha yararlı. Gerçekten. Mesela ders videoları, bilgi videoları, falan var. Instagram bence artık tik tok gibi galiba. Kullanan arkadaşlarım var ve 'bu ne ya, TikTok gibi her yer de saçma sapan videolar var' falan diyor. Doğru mu bilmiyorum tabii. Zaten kalksa sadece YouTube'ye üzülürüm. Yoksa.

Bir sosyal medya platformu size göre yanlış kullanılıyor olabilir ancak yasal sınırlar aşılmadığı sürece kişilerin özgürlüklerine müdehale edemezsiniz. Varsayalım ki edebilirsiniz, bir platformu bazı kişilerin pek doğru bulmadığınız şekilde kullanması tüm platformun yanlış şekilde kullanılması anlamına gelmez. Ayrıca doğru ve yanlışın bu durumdaki karşılıkları nelerdir, o da ayrı konu.

Ülkenin zihniyetini alt üst eden bir uygulamadan bahsediyoruz. Çocuklar saçma sapan videolar çekmekte birbirleriyle yarışıyorlar ve senin gibiler yüzünden bu normal karşılanmaya başlandı. Bunun aynı kafa da olmak ile alakası yok. Gidip wikipedia ile TikTok'u aynı gruba koyman senin zihniyetinin ne kadar bozuk olduğunu belli ediyor zaten. TikTok gereksiz değil aksine zehirleyen bir uygulama. Gel sen TikTok'un sana neler kattığını söyle ben de Wikipedia'nın bana neler kattığını söyleyeyim, var mısın?

Bro yavaş:D

8 yaşındaki kardeşimi TikTok çekmeye çalışırken gördüm. Tabi kendisini uyardım da. Küçük çocukların zihniyetini engeleyen, sanal dilencilerin cirit atığı, ergenlerin cellat baba diye gezdiği bir uygulamanın kime ne faydası var bu ülkede? Kardeşim Enes batur izlese fazla laf etmem ama TikTok’a karşıyım.

Bir sosyal medya platformu size göre yanlış kullanılıyor olabilir ancak yasal sınırlar aşılmadığı sürece kişilerin özgürlüklerine müdahale edemezsiniz. Varsayalım ki edebilirsiniz, bir platformu bazı kişilerin pek doğru bulmadığınız şekilde kullanması tüm platformun yanlış şekilde kullanılması anlamına gelmez. Ayrıca doğru ve yanlışın bu durumdaki karşılıkları nelerdir, o da ayrı konu.
Anlatmak istediğim bu işte. Özellikle nadiren yabancı TikTok videoları görüyorum ve milletin gömdüğü şekilde olmuyor mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı