Yaşamak nasıl değerli?

• Konuyu başlatan M3rt0o
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 112

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Hasta oluyor ya da bu dünyada geçici olduğunu anlayıp o zaman insanoğlu bazı şeyleri çok büyüttüğünün farkına varıyor.

Eğer 60'ında keşke şunları yapsaydım diyorsan yaşamını değerli geçirmemişsindir. Ama iyiki yapmışım diyorsan yaşamını değerli geçirmişsindir.

Hasta oluyor ya da bu dünyada geçici olduğunu anlayıp o zaman insanoğlu bazı şeyleri çok büyüttüğünün farkına varıyor.

Bunu kavramaya başladığınızda bir dönüm noktası oluyor hayatınızda. Kafada büyütülen şeylerin aslında ne kadar önemsiz olduğunu, gideceğimiz yerin belli olduğunu fark ediyoruz.

Hayatta yaşamın değeri aslında ne amaçla yaşadığınıza bağlı: Eğer bir hedefiniz varsa, geçmişte iyi ki dediğiniz şeyleri yaptıysanız, tam manasıyla "sevme-sevilme" halini anlayabildiyseniz ve hepsinden daha da önemlisi geçmişe dönünce "Yaptıklarımdan pişman değilim." diyorsanız aslında istediğiniz bir hayatı yaşamışsınız demektir.

Bunu kavramaya başladığınızda bir dönüm noktası oluyor hayatınızda. Kafada büyütülen şeylerin aslında ne kadar önemsiz olduğunu, gideceğimiz yerin belli olduğunu fark ediyoruz.

Daha tanımadığımız milyonlarca kişi neler yaşamış biz şahit olmadan gitmişler aynı dediğiniz gibi

Hayatta yaşamın değeri aslında ne amaçla yaşadığınıza bağlı: Eğer bir hedefiniz varsa, geçmişte iyi ki dediğiniz şeyleri yaptıysanız, tam manasıyla "sevme-sevilme" halini anlayabildiyseniz ve hepsinden daha da önemlisi geçmişe dönünce "Yaptıklarımdan pişman değilim." diyorsanız aslında istediğiniz bir hayatı yaşamışsınız demektir.

Eh yani olduğu kadar olmadığı kadar diyelim

@M3rt0o Ben hayatımda çok fazla insan tanıdım. Mesela Finans sektöründe üst düzey çalışan bir abi tanıdım kendisinin 2 çocuğu vardı. Adamla oturmuş bir etkinlik ve panel kapsamında çay içiyorduk sonra etkinlik sonrası davet edince özel hayat vs. konuştuk. O arada işte abiye sorduk kendisine doğrudan "X bey, bu hayatta sizi doğrudan mutlu eden ne var?" dendi kendisi sonra masada dönerek "Çocuklarım var onlarla ilgilenmeyi seviyorum." dedi. Ben daha sonra dönüp "Abi hiç mi zorlamıyorlar?" diye sorunca "Evet, zorlandığım oluyor fakat şu bir gerçek günde 9-10 saat mesai yapan insanlarız akşam eve gelince eşimizin gülümsemesi ve çocukların dönmesi yorgunluğu çoğu zaman ekarte ediyor. Mesela ben cumartesi sadece evde oturur eşim ve çocuklarla ilgilenirim" demişliği var.

Kısaca insanların yaşam amacı farklı kimisi aile babası oluyor kimisi 40 yaşında kendi yoluma diyip dünyayı geziyor kimisi sadece canı ne istiyorsa öyle yaşıyor, kimisi sadece hedonizm bataklığında yaşıyor vs. İlerleyen yaşlarında yani 17 sonrasında muhtemelen bende olduğu gibi bu konuları ciddi ciddi düşünürsün eğer -18 isen şimdilik her ne yapıyorsan onu yap.

Hayat; sağlığın olduğu sürece değerli. Yakın vakitte ameliyat oldum ve elimdeki en büyük değer kesinlikle sağlık. Geçen aylarda da bazı hastalıklar geçirdim, artık hiçbir şey umrumda değil. Ailem, arkadaşlarım ve ben dışında hiçbir şeyin önemi yok.

Hayat; sağlığın olduğu sürece değerli. Yakın vakitte ameliyat oldum ve elimdeki en büyük değer kesinlikle sağlık. Geçen aylarda da bazı hastalıklar geçirdim, artık hiçbir şey umurumda değil. Ailem, arkadaşlarım ve ben dışında hiçbir şeyin önemi yok.

Çok geçmiş olsun en kıymetli şeylerden biri sağlık

Technopat Haberler

Geri
Yukarı