Yavru kedi ne yemek yer?

markosben

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
976
Makaleler
2
Çözümler
2
Evim müstakil olduğu için ağaçtan tırmanıp sürekli eve geliyor. Yüksek ihtimalle sokağa attılar veya annesini kaybetti 6 gündür bakıyorum ama peynir ve süt dışı bir şey yemiyor. Sütte sürekli veremiyorum 2 günde 1 kutu bitiyor. Öğrenci olduğum içinde her gün süt alıp veremiyorum maalesef. Sokağa da salmak istemiyorum en ucuz maliyetli ne versem yer? Kedi besleyenler bilir diye paylaştım.
 
İnek sütü kediye faydadan çok zarar verir. Tavuk etinden ya da ciğerinden püre yapıp şırıngayla yedirmeyi deneyin eğer hiç yemek yemiyorsa.

En önemlisi de bol su verin. Süt verecekseniz de laktozsuz süt daha sağlıklı kediler için, hatta olabildiğince yağsız süt vermek de daha sağlıklı olabilir, emin değilim araştırmak lazım ama genel olarak inek sütü kedilere zararlı.

Asıl sıkıntıyla ilgili, komşularınızda illa ki kedi seven ya da besleyen vardır.. onlara durumu anlatırsanız, kediye bişiler alacak birileri çıkacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Ek olarak:

* Kedinin gözü iltihaplanırsa, tobramisin damlatarak kurtarabilirsiniz kediciği.
* İshal olursa ve müdahale edilmezse, kendi kendine iyileşme ihtimali sıfıra yakın, bu durumda kediciğe 4/1 ya da biraz daha fazla oranda Refloru çay bardağını tam doldurmadan karıştırıp, şırıngayla içirin.

Tobramisin çok ucuz bişi ama Reflor biraz pahalıdır.. Kedi ishal olursa eczanelere durumu anlatın hatta kediyi de götürün, illa biri çıkar al ilacı der bir ton insan çeşidi var, insanlar kötü diye düşünmeyin.

Ucuz ve çok basit yöntemlerle kedicikler kurtulabiliyor, özellikle yavruyken çok dayanıksız oluyor kediler.
 
@markosben baklagil pişiriyorsanız çoğu kedi yiyor fakat benim kedilerin hepsini yavruyken şırıngayla besledik, bu yüzden yavrular yer mi bilmiyorum ama deneyin isterseniz.
Şimdi baktım da çok az miktarlarda iyice haşlanmış yumurta verenler varmış. Ben hiç vermedim bir şey diyemeyeceğim ama bir şey bulamazsanız çok az miktarlarda tam haşlanmış yumurta verebilirmişiz. Yağda yumurta kesinlikle verilmemeliymiş.
Tavuk verebilirsiniz ama mutlaka kontrol edin tavuk kemikleri hayvanların boğazına takılmaya çok müsait. Ama kontrol ettiyseniz ve kedinin çiğneyebileceği şekilde hafifçe parçaladıysanız yer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı