Yavru kedi ne zaman alışır?

Korkuyordur ama gerçekten normal.

Kışın, balkonda baktığımız bir kedinin 3 yavrusunu sahiplendirdik.
Yavrular, yaklaşık 45 gün bizimle kaldılar.
Bahsettiğiniz titreme durumuna ben de tanık oldum. Fakat, zamanla alıştılar. (kaldı ki evin içinde kendi kedimiz olduğu için içeri alamadık, ona rağmen bir süre sonra alıştılar.)
Güven duyması için biraz zamana ihtiyacı olacaktır, çok normal.

Yavruyu alalı kaç gün oldu?

Bugün öğlen aldım.

Hocam ben iki kez kedi sahibi oldum. Ilk aldigim kedim erkekti tekir degil bu arada ozel turdu ve erkek oldugu icin ilk geldigi zamanlar disinda pek kucakta durmazdi kendini gelip sevdirdiginde filan severdik obur sekilde uzun sure kucakta tutunca sinirleniyordu ama şu anki kedimden daha usluydu hiç masaya filan cikmazdii aslinda annem ogretmisti ona masaya cikma diye zaten mama disinda bir şey yemezdi size de onerim mama disinda seylere alistirmayin sadece mamasindan yesin iste bir de odul mamasi vs. asilarini zamaninda yaptirin hocam cok geciktirmeyin. Ben asiyla ilgili konuscam simdi ilk kedimin igne fobisi vardi cunku oturdugumuz yerdeki veteriner ona yanlışlıkla igneyi batirirken artik yanlismi batirdi yani yara yapti mantar filan cikti sonra kedide fobi olustu hiçbir şey yapmayan kedi igne yapilirken asabilesti sonra biz bir sure igneyele asi yaptirmadik onun farkli bir turu ve biraz daha pahali olan sekliyle basina bir ilac suruyor igne yerine asiyi oyle yaptirdik bir sure gecsin diye zaten tasindigimiz icin bunu yapan veterinere bir daha goturmedik sonra iste mantar vs. ugrastik yani goturdugunuz veteriner acemi olmamamsina dikkat edin derim yani yeni is baslayanlar vs. kediniz evin disinda topraga degdigi anda yani baska hayvanlarin yani kopek gibi onlarin yurudugu yerlerde filan yuruse asilaari gider hocam ona dikkat etmek gerek ve korkamsida normal ikinci ve şu anki kedim 56 gunluk geldi ilk geldigi gun cok korkmustu yatagin altindan filan hiç cikmadi bir odaya pisti sonraki gun yavas yavas cikmaya basladi alisti bize. Yani bu sevdirme isi kediden kediye degisir hocam.

Bugün öğlen aldım.

Hocam tamam dah ayeni almissiniz o en gec 1 2 gune acilir bence dolasmaya filan baslar.

Hocam ben iki kez kedi sahibi oldum. Ilk aldigim kedim erkekti tekir degil bu arada ozel turdu ve erkek oldugu icin ilk geldigi zamanlar disinda pek kucakta durmazdi kendini gelip sevdirdiginde filan severdik obur sekilde uzun sure kucakta tutunca sinirleniyordu ama şu anki kedimden daha usluydu hiç masaya filan cikmazdii aslinda annem ogretmisti ona masaya cikma diye zaten mama disinda bir şey yemezdi size de onerim mama disinda seylere alistirmayin sadece mamasindan yesin iste bir de odul mamasi vs. asilarini zamaninda yaptirin hocam cok geciktirmeyin. Ben asiyla ilgili konuscam simdi ilk kedimin igne fobisi vardi cunku oturdugumuz yerdeki veteriner ona yanlışlıkla igneyi batirirken artik yanlismi batirdi yani yara yapti mantar filan cikti sonra kedide fobi olustu hiçbir şey yapmayan kedi igne yapilirken asabilesti sonra biz bir sure igneyele asi yaptirmadik onun farkli bir turu ve biraz daha pahali olan sekliyle basina bir ilac suruyor igne yerine asiyi oyle yaptirdik bir sure gecsin diye zaten tasindigimiz icin bunu yapan veterinere bir daha goturmedik sonra iste mantar vs. ugrastik yani goturdugunuz veteriner acemi olmamamsina dikkat edin derim yani yeni is baslayanlar vs. kediniz evin disinda topraga degdigi anda yani baska hayvanlarin yani kopek gibi onlarin yurudugu yerlerde filan yuruse asilaari gider hocam ona dikkat etmek gerek ve korkamsida normal ikinci ve şu anki kedim 56 gunluk geldi ilk geldigi gun cok korkmustu yatagin altindan filan hiç cikmadi bir odaya pisti sonraki gun yavas yavas cikmaya basladi alisti bize. Yani bu sevdirme isi kediden kediye degisir hocam.

Hocam tamam dah ayeni almissiniz o en gec 1 2 gune acilir bence dolasmaya filan baslar.

Sağ olun hocam veteriner yaşadığım şehre birkaç aydır taşındım yani kimseyi tanımıyorum. İnternetteki yorumlara da pek güven olmuyor. Peki aşı için kedinin bana alışmasını mı bekleyeyim ne dersiniz?

Merhaba sonunda ben de bir kedi sahiplenebildim. Yeni mahalleye taşındım ve komşulardan birisi sokakta kedi besliyormuş. 3 tane yavrusu olmuş, 2 aylıklar birini bana verdiler. Dişi kedi. Şimdi sorularım şunlar.
Gün içinde çalışmak zorundayım birkaç saatte kontrole gidiyorum sorun olur mu?
Koridorda ona bir ev yaptım maması suyu her şeyi hazır yatağı banyonun karşısında tuvaletine kumunu koydum, başka ne yapmam gerek?
Bana ne zaman alışır?
Aşılarını ne zaman yaptırmalıyım?

Benim kedim bana 1 ayda alışmıştı yine yavruydu.
Bu yaptıkların dışında ufak detaylar var onları da yapman gerekir, bilmiyorsan yazarım yine. Aşılar ise 2 aydan sonra oluyor iç dış parazit ve kuduz aşısı yaptır en önemlisi bu 3 aşı. Diğer aşıları ben yaptırmıyorum sen bilirsin ama. Bir de 6 aylık olduktan sonra kısırlaştırmanı öneririm.

Başka hangi detaylar var hocam.

Hocam cinsiyetini nereden öğrenebilirim aldığım kişiler dişi dediler ama.

Son düzenleme:
Başka hangi detaylar var hocam.

Hocam kediler bebek gibidir tek fark kediler 4 ayaklıdır. Kabloları falan uzak tut :d yoksa bütün kablolarını kemirir benim 5 6 tane kulaklığım gitti böyle. O her ne kadar kendini temizleyebilsede seninde temizlemen lazım ara ara patilerini tıraş edip özel şampuan ile temizleyebilirsin ya da hayvanlar için ıslak mendiller var onunla temizleyebilirsin ve senede 1 maksimum 2 defa yıkamanı öneririm. Kediler için malt olur bir de onlardan alıp pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde 1, 2cm yedirsen iyi olur kendini temizlerken yuttuğu tüyleri dışkı yoluyla çıkarmasını sağlar. Eğer uzun tüylüyse her gün taraman lazım bizim çocuk bayağı uzun tüylü ağzımdan tüy çıkmaması için tarıyorum sürekli :d. Eğer balkonunuz file veya tel yaptırmaya müsaitse yaptırmanızı öneririm çünkü evde tek kaldığında balkondan dışarıyı seyretmek onun için güzel ve eğlenceli bir aktivite olur. Kaçırdığım bir şey var mı bilmiyorum ama veterinerdende öğrenebilirsin başka ne yapılır diye. Ha bir de diş jelleri var onu da 3 aylık olduktan sonra kullanım şeklini öğrenerek o şekilde parmağınla ağzına uygulayabilirsin.

Sağ olun hocam veteriner yaşadığım şehre birkaç aydır taşındım yani kimseyi tanımıyorum. İnternetteki yorumlara da pek güven olmuyor. Peki aşı için kedinin bana alışmasını mı bekleyeyim ne dersiniz?

Yani hocam veteriner acemi degilce acitmadan yaparsa ben herhangi bir şey olacagini sanmiyorum ama birkaç gun bekleyin eve bir aliisin derim. Zaten tahminimce 1 2 gune alisacaktir siz daha cok disarda misiniz yoksa evde mi? Yalnizmi yasiyorsunuz?

Yani hocam veteriner acemi degilce acitmadan yaparsa ben herhangi bir şey olacagini sanmiyorum ama birkaç gun bekleyin eve bir aliisin derim. Zaten tahminimce 1 2 gune alisacaktir siz daha cok dışarıda misiniz yoksa evde mi? Yalnizmi yasiyorsunuz?

Genelde işteyim ama eve çok yakın o yüzden sürekli kontrol edebiliyorum mama yemeye başladı gizlice baktım.

Hocam ben hala bu kedinin cinsiyetini anlamadım.

Fotoğraf bu şekilde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı