Yayın için sistem toplama

TwitChagotta

Decapat
Katılım
31 Ekim 2018
Mesajlar
10
Merhaba arkadaşlar,

halihazırda elimde olan sistemim ile hem yayın yapmak hem de oyun oynamak belli bir noktaya kadar beni getirdi. Bu noktadan sonra kaliteyi artırmak ve oyun performansımdan minimum kayıp ile yayın yapmak adına tavsiyelerinize göre kararımı vereceğim. Şu anki hem yayın hem oyun için kullandığım sistemim:

i7-7700K 4.2 GHz işlemci
GTX 1080 ROG Strix ekran kartı
MSI Z270 XGaming Titanium anakart
32 GB DDR4 3000 MHz (OC) bellek
Corsair H100 i v2 sıvı soğutma

Elimde boşta duran donanımlar:
R9 290 Sapphire Trix 4G RAM 512 bit ekran kartı
Corsair 750w power supply
Bir adet Cooler Master işlemci soğutucu

Aklıma gelen ilk değişiklik, daha iyi bir encoding performansı almak açısından 8700K modeline upgrade etmek oldu ancak bu işlemci ile birlikte yeni seri bir anakart almak zorunda kalacaktım (V2 serisi) ve maliyetim artacaktı. Daha sonra AMD işlemcilerin render performansı ve çekirdek sayılarının fazla oluşu çok cazip geldi, Ryzen sistem yapıp ikinci bir sistem kurmak vesilesiyle Technopat ailesine dahil oldum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

İzmir'den Saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtirseniz arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaktır.
Yayın sistemi toplamak yerine oyun oynadığınız PC'ye Capture Card almayı düşündünüz mü?
Bu sayede oyun performansından kayıp çok vermemiş olursunuz.
 
Bütçe olarak sıkıntım yok ama çok abartmamak istiyorum tabiki.
Tek Pc'de Capture Card kullanmak aklıma gelmemişti aslına bakarsanız.
Tavsiye ettiğiniz şekilde yapılmış olan test ve benzeri konuları araştırayım.Teşekkür ederim.
 
Eğer internet bağlantınız da iyiyse şuan kullandığınız sistem orta kalite bir yayın için yeterli olması lazım. Hangi oyunları oynuyorsunuz acaba yayında? Eğer çoğu yayıncı gibi CS:GO, Pubg falan oynuyorsanız 720p kalitede yayın yapabilirsiniz. Tanıdığım GTX 1070 i7 6.nesil bir işlemciyle 720p PUBG yayını yapıyor, Yani demek istediğim biraz daha gelişene kadar bu sistem seni götürür boşuna masraf yapmana gerek yok. İlerde gelişirsin Twitch'ten para kazanmaya başlarsan 2. bir sistem kurabilirsin.
 
İnternet bağlantım 4500 bitrate kalitede yayın yapma imkanı sunacak kadar iyi 5 mgbit upload hızım var ancak ,Battlefield 4 ve Pubg gibi FPS oyunlarında "NVEC" ile yaptığım encoding işlemlerinde
pikelleşme ve bulanıklığın etkisi hissediliyor. Bahsettiğiniz gibi ,bu sistem götürür ancak yayındaki bu kötü sonuçları minimuma indirmek istiyorum. Biraz kaliteyi artırdığım zaman ise ses ve görüntü arasında bir koordinasyon sorunu oluyor. Sesin görüntüden sonra gelmesi gibi diyebiliriz.
Streamlabs OBs yazılımı kullanıyorum.
 
Ryzen 5 bir işlemci ile ikinci bir yayın sistemi kurmak belki senin için daha mantıklı olabilir. Çift PC ile capture card yardımıyla yayın yapıldığında görüntü, FPS kaybı olmadan yayına aktarılabiliyor diye biliyorum. Ayrıca tek PC ile devam edip upgrade yapacaksan Intel tarafında 8700K değil en azından 9700K hatta bütçen yetiyorsa 9900K daha mantıklı olur. Tabi bana kalırsa Twitch'ten para kazanmıyorsan bu kadar yayın kalitesi konusunda mükemmeliyetçi olmaya gerek yok. Zaten çoğu kişi ülkemizde bu yayınları 480p kalitede izliyor.
 
Kanala abone olmak ve yayın kalitesini değiştirmek için gerekli olan iştirak görevini tamamladım. Aslında kıyıdan köşeden kazanmaya başladım bile.Tam zamanlı yayıncı seviyesinde değilim.
Elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz bakalım hayırlısı. Bu arada ben 9900k testlerini pek fazla
incelemedim. Ryzen 1800x ve 1900x lerin başardığı işleri görünce intel biraz ikinci planda kaldı.
 
Takip ettiğim bir yayıncı var oyun bilgisayarı olarak aynı sistemi kullanıyorsunuz. Yayın bilgisayarı kullanıyor. Onun yayınlarında gördüğüm kadarıyla bilgisayar ile hiçbir sıkıntısı yok o yüzden size şu sistemi öneririm. Fiyatlara buradan bakmayın. Capture Cardı ise amazon dan bakabilirsiniz Türkiye'ye göre epey ucuz bir şekilde alabilirsiniz.

Onun dışında 2.bilgisayar kullanmadan yayın yapanlarda var. Tam zamanlı yayıncı veya yayıncılığı işin olarak yapmıyorsan para harcamana gerek olmayabilir. Tabi ki yapıp yapmamak yine de sana bağlı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı