5000 TL Twitch yayıncılığı için PC toplama

Fus

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
12
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Rusça Filoloji
Daha önce HP-15 serisi bir laptop ile twitch yayıncılığına giriş yaptım. Eşimle Hearthstone yayınları yapıyorduk ve çokta keyif aldık. Şimdi bunu bir üst seviyeye taşımak istiyoruz, ancak yinede amatör sayılırız. Dolayısıyla çok aşırıya kaçmadan, grafiklerinden çok atmosferi yüksek, indie tarzı oyunların (Don't Starve, Streets of Rouge ve belki biraz daha ana akım, ancak PUBG kadar değil :p) yayınını rahat yapabileceğimiz masaüstü bir PC toplamak istiyoruz.

Tabii ilk başta mütevazi başlarken geleceği de düşünüp upgrade edilmeye yatkın bir sistem kurmayı tercih ederiz. Tercihlerim genelde Intel - Nvidia taraflı olsa da, cahilliğimden olabilir - o yüzden her türlü öneriye açığım. Bütçenin psikolojik üst sınırı 5.000 TL...
Önerilerinizi bekliyoruz.

Şimdiden katkıda bulunacaklara teşekkür ederiz!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki sistem 5.040 ₺ civarı tutuyor. i5 8400 1080p'de biraz daha fazla FPS sunar ama Ryzen 5 1600 ekstra 6 sanal çekirdeğiyle bence Twitch yayını için daha tercih edilesi bir işlemci.
PSU hakkında ek bilgi: FSP600-60AHBC 85+ |
Sistemin overclocksuz halinin PSU ihtiyacı (OC ile bu ihtiyaç az bir miktar artar): AMD Ryzen 5 1600 NVIDIA GeForce GTX 1060 - PSU Calculator - Build tE45WN
Asus Prime B350 Plus için test edilen RAM listesini indirebileceğiniz adres (burda bulunmayıpra 3000+ MHz hızında çalışabilecek RAM'ler bulunabilir, bunlar sadece test edilmiş olanlar): PRIME B350-PLUS Bellek / Parça Desteği | Anakart | ASUS Türkiye
 
@20 Percent, kapsamlı bilgi için çok çok teşekkür ederim. Detayları incelemeye devam ediyorum. Bu yaptığınız liste bana rehber olacak.
Yarıyıl tatili yakında başlayacak; PC toplamaya şimdi mi başlamalı, yoksa tatilin bitmesini beklemek daha mı akıl kârı olur?
 
Arkadaş iyi bilgilendirmiş. Ne kadar vaktiniz varsa bu süre zarfında indirim kovalayıp tek tek veyahut Hepsiburada gibi firmalarda yapılan toplu indirimlerde bir anda alabilirsiniz parçaları.
 
Siteleri olabildiğince sık takip edip karşılaştığınız bir indirim olursa bileşenleri toplamaya başlayabilirsiniz bence, onun dışında ben tek seferde toplama taraftarıyım. Diğer bileşenleri alacağınız vakti ertelemek durumunda kalırsanız daha kullanamadan satın aldığınız bileşenler bir eski nesilde kalabilir ve garanti süreleri yattıkları yerde tükenir. Ama kısa bir zaman aralığında toplayacaksanız tek tek de alabilirsiniz tabi.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı