Yayın kalitesi açısından RTX 3080 vs 6900XT, NVENC vs AMF

QLaxius

Hectopat
Daha fazla  
Her yerde gördüğüm ve duyduğum şey NVENC>AMF. Yayıncıların kesin NVIDIA alması gerek gözüyle bakılıyor. Bu videoda gördüğüm kadarıyla kalite farkı %4-5'ten ötesi değil düşünceleriniz nedir?
Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1667339872391.png

1667339839678.png

Her yerde gördüğüm ve duyduğum şey nvenc>amf. Yayıncıların kesin NVIDIA alması gerek gözüyle bakılıyor. Bu videoda gördüğüm kadarıyla kalite farkı %4-5'ten ötesi değil düşünceleriniz nedir?
Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1560149

Eki Görüntüle 1560148

Bana göre hangisinin fiyatı sana cazip geliyorsa onu al. Insanlar fan boyluk yapıyor biraz.

NVENC kesinlikle. Kaliteden önemlisi stabilite.

Stabilite derken neden bahsettiğinizi anlayamadım. Ekranın pikselleşmesinden bahsediyosanız kalite derken demek istediğim oydu hareketsiz bir ekrandaki farkı zaten insan gözü algılayamaz. Asıl problem pikselleşmeden kaynaklanıyor.

Bana göre hangisinin fiyatı sana cazip geliyorsa onu al. Insanlar fan boyluk yapıyor biraz.

Aşağı yukarı aynı fiyattalar ama 6900XT 3080'den daha çok gelecek vadediyor bana kalırsa.

RX 6000 serisinden önce yayıncılık için NVIDIA şart gibi bir şeydi. Uzunca bir süre NVIDIA'nın domine etmesinden dolayı insanların kafasına yer etmiş bir durum. AMD'nin 6000 serisi ile bu farkı kapatmasına insanlar henüz alışamadı ve hala eski kafada ilerliyorlar. Yapacak bir şey yok, insanlar alışkanlıklarını bir anda değiştiremiyor. :D zamanla "yayıncılık = NVIDIA" kafasından çıkarlar. Belki bu tabuları yıkmak için bir nesil daha gerekiyordur. Belki de 7000 serisiyle birlikte bu durum düzelir.

RX 6000 serisinden önce yayıncılık için NVIDIA şart gibi bir şeydi. Uzunca bir süre NVIDIA'nın domine etmesinden dolayı insanların kafasına yer etmiş bir durum. AMD'nin 6000 serisi ile bu farkı kapatmasına insanlar henüz alışamadı ve hala eski kafada ilerliyorlar. Yapacak bir şey yok, insanlar alışkanlıklarını bir anda değiştiremiyor. :D zamanla "yayıncılık = NVIDIA" kafasından çıkarlar. Belki bu tabuları yıkmak için bir nesil daha gerekiyordur. Belki de 7000 serisiyle birlikte bu durum düzelir.

Anladığım kadarıyla sizin görüşünüz fark olmadığı yönünde. Teşekkürler.

NVENC hatta 4000 serisi ile av1. yayin açmak için soruyorsanız 4000 serisini bekleyin derim veya Intel arc.

Herkes 4000 bekle diyor da şimdi beklesem kim bilir kaç aya gelecek alınabilecek kartlar. 4080 falan alma şansım yok 25-30kdan aşağı gelmez 4060-4070 de 3-4 aya anca gelir o kadar beklemek istemiyorum. 4000 serisinin "sadece yayın" bakımından 3000 serisinden farkı nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı