Yazarlık ve eleştirmenlik nasıl yapılır?

Bbn06

Centipat
Katılım
3 Ağustos 2021
Mesajlar
32
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır yapmak istediğim bir plan var lise 2'ye gidiyorum ve lise 1'e giden arkadaşımla beraber politika/gündem/tarih gibi makale ve kitap çıkarmak istiyoruz. Bunun için ne yapmalıyız? Ne kadar bütçe oluşturmalıyız nelere dikkat etmeliyiz. Beni detaylandırırsanız sevinirim ve bu arada politika/eleştirmenlik dediğim dolar 10 lira oldu. Amerika'ya gideceğim gibi değil daha derin devlet işleri ile ilgilenmek istiyorum. Kendimi bildim bileli 9 yaşından beri siyaseti ve politikayı seviyorum sabah kadar konuşurum aynı şekilde tarihi de çok seviyorum sizce yapmalı mıyım yoksa bu hayalimi bir kenara mı bırakmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Derin devlet hakkında konuşursan ecelin devlet olur. Tarih ile ilgili yazmak istersen de normal kitap yazıyormuş gibi yazabilirsin.
 
Hocam devletin tüm sırlarına anlatmam sadece biraz daha derin konular hani kafa yorulması gereken konular.
Şu anda yaşınız küçük. Derin devlet falan bunları boş verin. Siz oturun güzelce tarih hakkında yazın, derin devlet ile ilgili kitaplarınızı 40-50'li yaşlarda yazarsınız. Hem de daha bilgili olursunuz, daha çok kitap okumuş olursunuz ve kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.
 
Şu anda yaşınız küçük. Derin devlet falan bunları boş verin. Siz oturun güzelce tarih hakkında yazın, derin devlet ile ilgili kitaplarınızı 40-50'li yaşlarda yazarsınız. Hem de daha bilgili olursunuz, daha çok kitap okumuş olursunuz ve kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.

Peki hocam nereden başlamalıyım nasıl başlamalıyım diğer sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
 
Gazetecilerin kitaplarını okuyun. Yol göstereceklerdir.
Ürün çıkartmanın birinci adımı var olanları görmek, incelemek, anlamaktır. Bunları yapmadan ürün ortaya koyamazsınız.
 
Kitap hiçbir zaman ölecek değil ama bu devirde zor gibi. Yapsan bile kitlelere ulaşmak için çok iyi reklam yapman lazım. Bu tarz bir hayalini artık Youtube gibi platformlar kullanarak kısmen gerçekleştirmeni öneririm. Kendini de basamak basamak geliştirirsin.
 
Kitap hiçbir zaman ölecek değil ama bu devirde zor gibi. Yapsan bile kitlelere ulaşmak için çok iyi reklam yapman lazım. Bu tarz bir hayalini artık YouTube gibi platformlar kullanarak kısmen gerçekleştirmeni öneririm. Kendini de basamak basamak geliştirirsin.

YouTube mantıklı gelmişti ama bilemiyorum orada nasıl gelişebileceğimi ama öneriniz için teşekkürler.
 
Peki hocam nereden başlamalıyım nasıl başlamalıyım diğer sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Öncelikli yapmanız gereken o konularla ilgili bolca kitap, makale, deneme gibi şeyler okumak. Ne kadar çok okursanız konu hakkındaki bilginiz de o kadar artar. Okurken tek taraflı okumanızı tavsiye etmem ancak gidip de bağnaz, yobaz insanların yazdığı şeyleri okumayın. Tarihi doğru kişilerden öğrenmek önemli örneğin İlber Ortaylı, Halil İnalcık gibi. Bunları okurken edebi kitaplar da okuyun ki kelime dağarcığınız gelişsin, kendinizi daha iyi ifade edebilin. Hatta ilk aşamada -kitap okudunuz varsayıyorum- YouTube videosu ile başlayabilirsiniz. Önce oradan belirli bir kitleye ulaşın, sonra da kitap gibi şeylerinizi oradan tanıtın. Size bu konudaki en önemli tavsiyem de kitaplarınızı bastırmaya kalkmayın, biraz tecrübe kazandıktan sonra bastırın ki gereksiz maliyet olmasın. İlk başta kitaplarınızı PDF olarak satın. Sonra dediğim gibi ileride bastırırsınız.
 
Öncelikli yapmanız gereken o konularla ilgili bolca kitap, makale, deneme gibi şeyler okumak. Ne kadar çok okursanız konu hakkındaki bilginiz de o kadar artar. Okurken tek taraflı okumanızı tavsiye etmem ancak gidip de bağnaz, yobaz insanların yazdığı şeyleri okumayın. Tarihi doğru kişilerden öğrenmek önemli örneğin İlber Ortaylı, Halil inalcık gibi. Bunları okurken edebi kitaplar da okuyun ki kelime dağarcığınız gelişsin, kendinizi daha iyi ifade edebilin. Hatta ilk aşamada -kitap okudunuz varsayıyorum- YouTube videosu ile başlayabilirsiniz. Önce oradan belirli bir kitleye ulaşın, sonra da kitap gibi şeylerinizi oradan tanıtın. Size bu konudaki en önemli tavsiyem de kitaplarınızı bastırmaya kalkmayın, biraz tecrübe kazandıktan sonra bastırın ki gereksiz maliyet olmasın. İlk başta kitaplarınızı PDF olarak satın. Sonra dediğim gibi ileride bastırırsınız.

Teşekkürler hocam öneriniz bunları uygulayacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı