Yazılan kodda hata olmamasına rağmen çıktı alınmıyor

#İnclude <iOStream>
Using namespace std;
İnt main(){
Cout << "hello world";
}
Tam olarak böyle yazdım ama çıktı verdiği yok hata da yok anlamadım.
C++:
#include <iostream>
using namespace std;
int main(){
 cout << "hello world";
}
şeklinde yazınca yine mi hata alıyorsun ? g++ indirdin mi ? Eğer uğraşmak istemiyorsan mingw code::blocks indir. Onun dışında nereden indirdiğini söylersen iyi olur. En önemlisi PATH'e ekledin mi ? Bundan ilave kodu çalıştırınca ne oluyor ?

Not:g++ -o main main.cpp,./main şeklinde yazınca ne oluyor?

Derleyici bilgisi? Programı neyle derliyorsun? Nasıl çalıştırıyorsun?

Kodu hangi programdan yazıyorsanız internetten o program için kütüphanenin nasıl indirileceğini araştırın, iostream kütüphanesini indireceksiniz.
Bu nasıl yalan yanlış, bilmeden yazılmış bir bilgi. Standart kütüphaneyi indirecek ha? Standart kütüphaneyi. Bak kafam almıyor, standart kütüphaneyi??? gcc, clang, msvc ile varsayılan olarak gelen, C++'ın standart kütüphanesini indirecek?

Velev ki custom bi compiler indirmiş olsun ve standart kütüphane beraberinde gelememiş olsun. Olmayan header'ı kullanmaya kalktığında sistem derlemez zaten, hata verir. Ben bulamadım der. Adam diyor ki hata yok. :D C++'ı ne sanıyorsun sen?
soldaki menüden eklentiler bölümünü seçip iostream eklentisini kurmanız gerekmekte
Hele bu... Buna ne desem bilemedim bile! Standart kütüphaneyi eklenti olarak kurmasını tavsiye etmek nedir?

Son düzenleme:
Derleyici bilgisi? Programı neyle derliyorsun? Nasıl çalıştırıyorsun?

Bu nasıl yalan yanlış, bilmeden yazılmış bir bilgi. Standart kütüphaneyi indirecek ha? Standart kütüphaneyi. Bak kafam almıyor, standart kütüphaneyi??? gcc, clang, msvc ile varsayılan olarak gelen, C++'ın standart kütüphanesini indirecek?

Velev ki custom bi compiler indirmiş olsun ve standart kütüphane beraberinde gelememiş olsun. Olmayan header'ı kullanmaya kalktığında sistem derlemez zaten, hata verir. Ben bulamadım der. Adam diyor ki hata yok. :D C++'ı ne sanıyorsun sen?

Hele bu... Buna ne desem bilemedim bile! Standart kütüphaneyi eklenti olarak kurmasını tavsiye etmek nedir?
ilk mesajımda kütüphane indirmesini söyledim?

vs code kullanıyorum dil olarakda C++ böyle code runner ve C++ extention pack vardı onları diyorsanız indirdim.
C++'a yeni başlayanlar için VS Code'u konfigüre etmek zor gelebilir. Buradan Visual Studio'yu (Visual Studio Code değil, sadece Visual Studio) indirin.

İndirdikten sonra görselde gösterilenleri indirmeniz yeterlidir.
VS2019-Installer-min.png

Son düzenleme:

Hocam doğru eklentileri kurduğunuzdan ve doğru şekilde derleyip çalıştırdığınızdan emin olun. Yukarıda da söylendiği gibi en azından başlangıçta code editor yerine düzgün bir IDE kullanmanız yararınıza olacaktır. VS, CLion gibi seçeneklere göz gezdirebilirsiniz.

Amacınız sadece derleyip çalıştırmaksa aşağıdaki ikisi de yeterli olacaktır.

Merhaba, kodunuzda birkaç küçük hata var. C++ dilinde büyük/küçük harf duyarlılığı olduğunu ve bazı yazım kurallarını düzeltmemiz gerektiğini unutmayalım.

Kodun düzenlenmiş hali bu şekilde;

Kod:
#include <iostream>using namespace std;int main() {    cout << "Hello World!" << endl;    return 0;}

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı