Yazılım alanı ölüyor mu?

Bahsettiğin konuda gerçekten hak veriyorum.

Bilindik yazılımcılıktan kastım da kendi sektörümden örnek vermek gerekirse Unreal veya Unity için script yazmayı bilen, hatta belki de harikalar yaratan, oyun motorunu altını üstüne getirmiş yazılımcı arkadaşlarım benim için o "bilindik" yazılımcılar. Ekstrası yok. Sadece yazılım yapıyor, oyun motoru biliyor. Kendine başka bir şey katmamış. Başka sektörlerden örnek vermenin haddime olduğunu düşünmüyorum, belli ki işinde donanımlı bir insansın sen de. Eminim sen de senin asıl alanınla ilgili çeşitli fikirlere sahipsindir.

Fiziksel olarak ne yaptığıma gelince de, burada bunları konuşmak konuyu saptırmak olur. Konumuz yazılım mesleğinin ve yazılımcıların geleceği.

Tabii, kimse geleceği görmüyor elbet ben de yanılabilirim. Umarım da öyle olur da binlerce insan işsiz kalmaz. Ama bu benim tahiminim.

Burada amacım sen de dahil kimseye ahlak taslamak da değil, her ne şekilde olursa olsun içinde bir şekilde olduğum bir alanın geleceği hakkında yorum yapıyorum. Hepimiz izleyip göreceğiz.

Çalışan, kendini donatan insanlara çok saygı duyarım, eğer bu tarz konularda sohbet, tartışma ortamı yaratmak istersen kendini de anlattığın başka bir konu açtığında seve seve katılırım :) Ama burada konu bu değil.
Tamam konuyu hijack edip Flight Sim'de eğitim alıp yanmayan pasaportlarımızı ayarlarız bir gün, üstüne güzel kafa patlatırız.

Yapay zekaya kod yazdırıp, ilk kodu "eh tamam çalışan" ama daha dördüncü koda geldiğimizde "yok artık eşşeğin çifte kavrulmuş leblebileri" olmuştum ilk çıktığında, bu hafta tekrar denedim, ilk kod tamam çalışıyor bir yere kadar (onu ben de yaparım, yapıyorum zaten gerektiğinde manuel veya kodla) sonraki kodlar aynen bu şekil.

@Mert Can Urcan Daha yapay zeka teknolojisi de bebek sayılır. Gerçekten hem merak ediyorum hem korkuyorum. Bakalım sonumuz ne olacak. Özellikle görsel ve müzikle alakalı yapay zekaların 1 senedeki ilerlemeleri bile tüyler ürpetici. Umarım zehri üreten panzehirini de üretiyordur :D
ICE ve ICE Breaker... şu an zaten Drone savaşlarının amacı bu, tabi uçan kuşun instası yok ondan LLM için bilgi toplamak uzun sürüyor... TRT Gap olaydı goPro sponsorluğunda fiyuu... :D

Muhtemel önceki senaryo:
1724704779115.png

ICE ve ICE Breaker... şu an zaten Drone savaşlarının amacı bu, tabi uçan kuşun instası yok ondan LLM için bilgi toplamak uzun sürüyor... TRT Gap olaydı goPro sponsorluğunda fiyuu... :D

Muhtemel önceki senaryo:
Eki Görüntüle 2295163
Senaryonun bu olduğuna ben de ikna oldum gibi, tarih tekerrürden ibaret sonuçta değil mi :D

Senaryonun bu olduğuna ben de ikna oldum gibi, tarih tekerrürden ibaret sonuçta değil mi :D
Ne o yoksa sen cookie'leri mi yedin Neo? Yok ya yazılımda son 80 yılda gele gele Ai'de gelip durduysak yazıklar olsun, oysa 2025'te x-bot'larımız olacaktı.

Ya hala dünya çapında o kadar siber saldırı oluyor saniye saniye, bir tanesi de "Arkadaşlar şu uyduyu yörüngeden çıkartsak n'olur" veya "Ay'ın neden aynı yüzünü görüyoruz, telemetrisini ne almıyoruz" demiyor, ondan gelişemedik, varsa yoksa onlycodes ve en üst seviye wikileaks vardı, Assange'in da işe yarayacak bir şeyi kalmadı saldık.

Koldaki Casio saat işlemcisiyle yörüngeye çıkabiliyoruz, ama GitHub'dan copy-paste kod ile anca drone ve 3b yazıcı yapıyoruz olacak iş değil. Nerde bu millet? Çıldırdım. :)

Artık 5 kişinin 2 haftada yaptığı işi,1 kişi ve bir yapay zeka bir günde saatler içinde yapabiliyor. Yazılımcılar ne kadar inkar da etse, kendini de yırtsa istihdam azalıyor; azalacak da.

Ayrıca şunu da ekleyeyim, ben dijital oyun tasarımı okuyorum. Ama maalesef işler çok değişiyor. Ben de önümü göremiyorum açıkçası. Sektörün içindeyim yani.
Hocam hangi üniversitede okuyorsunuz bende bu sene Dijital Oyun Tasarımı yazmak istiyorum ama her telden bir ses çıkıyor, okuyan birinden fikir almak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı