Yazılım alanında nasıl para kazanılır?

Arkadaşlar yazılıma ilgim var benim az çok. Bunun üzerinden ne şekilde para kazanabilirim? Hangi yazılım dillerini bilmem gerekiyor?

Hocam yeni başlıyanlar genelikle Python öğreniyor, web tasarım ile para kazanabilirsin
Freelancer çalışarak, oyun tasarım ile para kazanabilirsin düşük bütceli mobil oyunlar yapabilirsin hocam bu anlatdıklarımı milyonlar yapıyor sizin farkınızı koymanız lazım para kazanmak için kolay gelsin.

İşte o freelance işi nasıl bulacağız. O kadar HTML, CSS, Python (numpy, pandas kütüphaneleri dahil), PHP, SQL, T-SQL öğrendik. LinkedIn iş ilanlarına bakıyorum. Adamlar nüfuslarına geçirecekler sanki 50 tane madde diziyorlar. Üniversitelerin ilgili bölüm mezunu, 3-5 yıl deneyim vs.
Bende inadına sen bu adama iş vermezsen o vermezse bu adam nasıl deneyim kazanacak soruyorum.
Bu da insanı soğutuyor. Bir de bir dil ile pratik yapmayınca bazı şeyler akıldan uçuyor.

İşte o freelance işi nasıl bulacağız. O kadar HTML, CSS, Python (numpy, pandas kütüphaneleri dahil), PHP, SQL, T-SQL öğrendik. LinkedIn iş ilanlarına bakıyorum. Adamlar nüfuslarına geçirecekler sanki 50 tane madde diziyorlar. Üniversitelerin ilgili bölüm mezunu, 3-5 yıl deneyim vs.
Bende inadına sen bu adama iş vermezsen o vermezse bu adam nasıl deneyim kazanacak soruyorum.
Bu da insanı soğutuyor. Bir de bir dil ile pratik yapmayınca bazı şeyler akıldan uçuyor.

O gereksinimleri bilecek ve bildigini de ispat edeceksin, bu kadar basit.
Junior islere ya da staj islerine basvurarak tecrube kazanabilirsin.

Arkadaşlar yazılıma ilgim var benim az çok. Bunun üzerinden ne şekilde para kazanabilirim? Hangi yazılım dillerini bilmem gerekiyor?

Is ilanlarina bakip gorebilirsin neyin arandigini ve neye sahip olman gerektigini. Ayrica dil ogrenmek en kolayidir genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı