Yazılım dilleri nereden öğrenilebilir?

Çok güzel yazıp anlatmışsın çok teşekkür ederim. Sorun tam olarak burada başlıyor hangi sektöre yönelmem konusunda kararsızım şu an stajımı havacılık sektöründe yapıyorum daha doğrusu 1 Temmuz da başlayacağım. Ama işte hayat ne getirir bilmiyorum o yüzden yazılım da öğrenmek istiyorum.
Bu durumda gelecek planlarınız biraz daha netleşene kadar elinizdeki zamana bağlı olarak giriş seviyesi veya kapsamlı bir C++ eğitimi almanızı öneririm. Kararınız bu alanlardan hangisi olursa olsun sağlam bir temele sahip olursunuz, EE alanında seçebileceğiniz diğer dallar için de bu eğitim size değer katacaktır. Net bir karara varınca da eğitiminize özelleştirilmiş bir yönde devam edersiniz.

Boş vaktinde sıkılmam diyorsan, yazılımda öğrenebilirsin. Hobi olarak degerlendirirsin. Eğer baktın havacılık olmayacak gibiyse, geçişin kolay olur.
Evet o yüzden yazılım öğrenmek istiyorum eğer havacılık olmazsa belli seviyede bir yazılım dilim olsun istiyorum.

Bu durumda gelecek planlarınız biraz daha netleşene kadar elinizdeki zamana bağlı olarak giriş seviyesi veya kapsamlı bir C++ eğitimi almanızı öneririm. Kararınız bu alanlardan hangisi olursa olsun sağlam bir temele sahip olursunuz, EE alanında seçebileceğiniz diğer dallar için de bu eğitim size değer katacaktır. Net bir karara varınca da eğitiminize özelleştirilmiş bir yönde devam edersiniz.
Peki bu eğitimi kimden ve hangi platformdan öğrenebilirim.

Peki bu eğitimi kimden ve hangi platformdan öğrenebilirim.
Açıkçası hiç fark etmiyor. YouTube'da ve daha birçok platformda ücretsiz çok fazla kurs var. Coursera'dan finansal destek programıyla istediğiniz kursu ücretsiz indirimli alabilirsiniz. Udemy gibi ücretli olan birçok platform da var. Fiziksel kitap alabilir ve PDF de indirebilirsiniz. Nereden öğreneceğiniz tamamen size kalmış, önemli olan nasıl öğrendiğiniz. Bolca pratik yaparak, projeler geliştirerek ve sürekli yazdığınız kodları iyileştirerek ilerlemelisiniz.

Edit: Coursera finansal destek programı değişmiş.

Son düzenleme:
Elektrik-elektronik mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim kendimi geliştirmek amacıyla bir tane yazılım dili öğrenmek istiyorum. Bu hangisi olmalı ve hangi platformdan nereden öğrenebilirim?
C ile birlikte dsa öğren sonra. C++ öğren sonra keyfine göre Python falan öğren istersen. Python için kaynak pek zor değil bulmak Python tutorial freecodecamp aç izle. C/c++ ve dsa içinde freecodecamp yine iyi bir seçenek olabilir. Ancak önerim paper okuman olur eğer ingilizcen iyi ise.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı