Yazılım için üniversite okumak lazım mı?

archenjoyer

Centipat
Daha fazla  
Şu anda 11. sınıfım ve düzenli olarak YKS'ye çalışıyorum. Hedefim bilgisayar mühendisliği ama kafamda her zaman şu sorular var: Eğer YKS'ye çalışmayıp da full yazılım + İngilizce öğrenirsem daha mı iyi olur? İş için üniversite gerçekten gerekli mi?

Yazılımcı olmak için üniversite okumaya gerek yok. Ama iş ilanlarında üniversite diploması isterler haberin olsun. Yazılım sektöründe birinin altında çalışmak zorunda olmadığın için öyle dedim. Kendin bir proje geliştirebilirsin, freelance çalışabilirsin veya bir ekip toplayıp oyun geliştirebilirsin vs. Tercih sana kalmış.

Yazılımcı olmak için üniversite okumaya gerek yok. Ama iş ilanlarında üniversite diploması isterler haberin olsun. Yazılım sektöründe birinin altında çalışmak zorunda olmadığın için öyle dedim. Kendin bir proje geliştirebilirsin, freelance çalışabilirsin veya bir ekip toplayıp oyun geliştirebilirsin vs. tercih sana kalmış.

Peki 2 yıl YKS çalışmaya değer mi hocam?

ABD'de yazılım sektöründe diplomadan daha çok tecrübeye bakılıyor. Bununla birlikte bazı büyük yazılım şirketleri diploması olanlara öncelik verebiliyor. Türkiye'deki iş ilanlarında herhangi bir programcının yapabileceği işler için bile bilgisayar mühendisi aradıkları oluyor. Hatta bazı İK'cılar belki de çok anlamadıkları için başka ilanlardan kopya çekerek abartılı özellikler talep edebiliyorlar. Bu arada son yıllarda büyük veri, yapay zekâ gibi alanların önemi arttı ve bir yandan bazı yazılımcılar işten çıkarılırken, diğer yandan bu alanlarda kendisini geliştirmiş kişiler daha fazla istihdam ediliyor.​

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı