Yazılım için üniversite okunmalı mı?

Abi bende şöyle bi sıkıntı var üniversiteye kadar hayatimin yarisi gider diye düşünüyordum sağolun abi karar verdim ilk dersler 2. Plan yazılım

+ Arkalarındaki aile ve maddi desteği de unutmamak lazım. Herkes sanıyor ki bu adamlar hıyar satarak buralara geldi. Bizim ülkedeki ekonomik seviyeye bakınca kıyaslama bile yapılamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteye gitmemiş yazılımla alakası bile olmayan 4-5 kişi yazmış bir şeyler ama araştırmamış bile !
Ben yazılım mühendisliği okudum. Hâlen bu işte çalışmaktayım. Lise okuma falan diyorlar ama lise oku. Altyapı oluşsun. Sen zaten sözelde zorluk çekmezsin. Belki İngilizce ama o da fazla puan getirmiyor. Çalış tabi ki ama önemli olan fen ve matematik. Matematiğe yoğunlaş. Fen kolay ciddi söylüyorum. Ezberleme gerek yok zaten bir sürü kodlama şekli var. Onları ezberlesen yeter. Sen en çok matematiğe calis. Her hafta deneme çöz. Yanlışlarına bak. Elinin altında internet gibi bir nimet var. Çok zor değil. İçin de istek yoksa unut gitsin. Üniversite oku. İlla ki okuyacaksin. Çöpçüler bile lise mezunu olmaliymiş. Sen ileri görüşlü ol. Düşün 20-30 yıl sonrası çöpçüler bile üniversite mezunu olucakmiş. Ne ogrenirsen öğren interneti iyi kullan. Önerim açık okuyabilirsin, liseyi. Rahat gecersin.

Hocam çok doğru söylüyor. Yazılımda lise matematiği çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…