Yazılım için üniversite okunmalı mı?

Üniversite keisnlikle okumalısın. Ben de aylar önce Üniversite okumaya gerek yok diyordum ancak varmış. Üniversitede seni yazılımcı dışında mühendis de yapıyorlar. Ayrıca Türkiye'deki iş ilanlarına baktığında çoğunlukla Yazılım/Bilgisayar/Elektrik-elektronik vs. Mühendisliği Diplomasi istediklerini göreceksin. Sen şimdiden hem kendini geliştir hem de dersine çalış. 11in sonuna kadar günü gününe kendini çok sıkmadan derslerine çalış (günde 2, taş çatlasa 3 saat) 12de iyice çökersin derslere ve iyi bir yere gidersin. Üniversite okurken bir yandan da yazılımla ilgili iş yapabilirsin paranı da kazanırsın. Yaşıtların babasının eline bakarken sen kendi ayakların üzerinde durabilirsin. 4 yılın var üniversiteye gitmeye 4 yıl da üniversite okusan diplama aldığında da iş ilanlarının karşısına hem mezun hem de yaklaşık 7-8 yıllık yazılım tecrübesi ve bir çok proje geliştirmiş olan birisi olarak çıkarsın seni direkt kaparlar. Belki de Üniversite okurken çok iyi bir yerden iş alırsın kim bilir. Üniversiteyi kesinkikle ihmal etme. Üniversite seni sosyalleştirir ve gerçek hayatın karşısına ilk kez çıkarır. Çok değerli tecrübeler edinirsin ve çevren genişler. Unutma yazılım mühendisleri asosyal insanlar değillerdir. Insanlarla sosyal ilişkilerinin ve hitap yeteneklerinin çok güçlü olması gerekir.
Abi bende şöyle bi sıkıntı var üniversiteye kadar hayatimin yarisi gider diye düşünüyordum sağolun abi karar verdim ilk dersler 2. Plan yazılım👍😀

Mühendisliği 2 satır if yazmak sanıyor herkes. İnternet her türlü ameliyatı yapabileceğin kaynakla dolu. Ben internetten öğrendim desem seni ameliyat etmeme izin vereceksen buyur.

İnterneti zaten her türlü kullanacaksın. Okul sana fazlasını katacak.

Ben mühendis olmak istemiyorum. Programcı olacağım, site yapıp satacağım diyorsan buyur. Okula gitmen vakit kaybı olur.

Komik bir şey söylediniz. O adamlar dünyanın en iyi üniversitelerini bıraktı.

+ Arkalarındaki aile ve maddi desteği de unutmamak lazım. Herkes sanıyor ki bu adamlar hıyar satarak buralara geldi. Bizim ülkedeki ekonomik seviyeye bakınca kıyaslama bile yapılamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende şöyle bir sıkıntı var ben 13 yaşındayım ve Front-End serifikam var(Back-End)yakında alacağım. Ailem sürekli dersini yap yazılımı üniversitede yaparsın diyor. Bense yazılım için kafayı yiyorum. Ders çalışsam bile kafamda yapmaya çalıştığım bir sürü proje var.

Sizce yazılım için illa üniversite okumalı mıyım? Sizce yazılım için yaşım çok mu küçük? Üniversiteye gidene kadar yazılım meslegi biter diye korkum var.
Üniversiteye gitmemiş yazılımla alakası bile olmayan 4-5 kişi yazmış bir şeyler ama araştırmamış bile !
Ben yazılım mühendisliği okudum. Hâlen bu işte çalışmaktayım. Lise okuma falan diyorlar ama lise oku. Altyapı oluşsun. Sen zaten sözelde zorluk çekmezsin. Belki İngilizce ama o da fazla puan getirmiyor. Çalış tabi ki ama önemli olan fen ve matematik. Matematiğe yoğunlaş. Fen kolay ciddi söylüyorum. Ezberleme gerek yok zaten bir sürü kodlama şekli var. Onları ezberlesen yeter. Sen en çok matematiğe calis. Her hafta deneme çöz. Yanlışlarına bak. Elinin altında internet gibi bir nimet var. Çok zor değil. İçin de istek yoksa unut gitsin. Üniversite oku. İlla ki okuyacaksin. Çöpçüler bile lise mezunu olmaliymiş. Sen ileri görüşlü ol. Düşün 20-30 yıl sonrası çöpçüler bile üniversite mezunu olucakmiş. Ne ogrenirsen öğren interneti iyi kullan. Önerim açık okuyabilirsin, liseyi. Rahat gecersin.

Üniversiteye gitmemiş yazılımla alakası bile olmayan 4-5 kişi yazmış bir şeyler ama araştırmamış bile !
Ben yazılım mühendisliği okudum. Hâlen bu işte çalışmaktayım. Lise okuma falan diyorlar ama lise oku. Altyapı oluşsun. Sen zaten sözelde zorluk çekmezsin. Belki İngilizce ama o da fazla puan getirmiyor. Çalış tabi ki ama önemli olan fen ve matematik. Matematiğe yoğunlaş. Fen kolay ciddi söylüyorum. Ezberleme gerek yok zaten bir sürü kodlama şekli var. Onları ezberlesen yeter. Sen en çok matematiğe calis. Her hafta deneme çöz. Yanlışlarına bak. Elinin altında internet gibi bir nimet var. Çok zor değil. İçin de istek yoksa unut gitsin. Üniversite oku. İlla ki okuyacaksin. Çöpçüler bile lise mezunu olmaliymiş. Sen ileri görüşlü ol. Düşün 20-30 yıl sonrası çöpçüler bile üniversite mezunu olucakmiş. Ne ogrenirsen öğren interneti iyi kullan. Önerim açık okuyabilirsin, liseyi. Rahat gecersin.
Hocam çok doğru söylüyor. Yazılımda lise matematiği çok önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı