Yazılım/Kodlama İlgisi ve Ailenin Karşı Çıkması

Her şeyi okula bağlayan arkadaşlara, ne veriyim abime? Ülkemizin şartlarıda var fakat her şey okul, diploma değil.

Screenshot_20190304-015339.jpg Screenshot_20190304-015333.jpg Screenshot_20190304-015311.jpg Screenshot_20190304-015259.jpg Screenshot_20190304-015013.jpg Screenshot_20190304-015021.jpg Screenshot_20190304-014919.jpg

Herşeyi okula bağlayan arkadaşlara, ne veriyim abime? Ülkemizin şartlarıda var fakat herşey okul, diploma değil.
Biraz saçmalamışsınız desem? Bu kişiler istisna kişiler, ve bu kişilerin hayatlarıyla ilgili bilginiz yok sanırım. Bu kişilerin ortak özellikleri akıl almayacak derecede çalışkan olmaları. Kurduğunuz cümleye baya güldüm, ben de her şeyin diploma olduğunu düşünmüyorum fakat eğitim şart.

Küçüklüğümden beri bilgisayara çok ilgim var. Bilgisayarla birlikte teknolojiye de aynı şekilde. Bu yüzden küçük yaşta bilgisayarla çok uğraşır, parçaları takıp söker, bozulduğunda tamir ederdim. Bu böyle uzun yıllar devam etti fakat babam hep okumamı, bunların boş şeyler olduğunu söylerdi. Bu yüzden 2. sınıfta yani 2004'de aldığı bilgisayarı liseye kadar kullandım ve artık aşırı eskidiğinden açmadım bir daha. Daha sonra telefonla uğraşmaya başladım, ilgimi çok çekiyordu. Haftada bir Custom ROM kuruyordum, takıntı falan olmuştu. Devamlı araştırmalar yapıyordum bununla ilgili. Teknoloji ile alakalı her şey aklımda kalıcı olarak kalıyordu, seviyordum fakat ailem hep karşı çıktı bu duruma. Hevesimi hep kırdılar, bana destek olmadılar hiç. Daha sonra sınava hazırlandım ve İlahiyat kazandım. Hayatımdan memnun muyum? Pek sayılmaz çünkü sevdiğim şeyi yapmıyorum. Şu an okuduğum bölüm ülkemizde gayet önü açık bir bölüm fakat içim rahat değil. Şunu biliyorum ki insan sevdiği şeyi en iyi şekilde yapıyor. Sana şimdi önü açık değil, eğitim yetersiz vs. diyenler olacaktır. İnsan yapamayacağı şeyi başkasının da yapamayacağını söyler. Eğer severek yapacaksan ve kendini geliştirerek fark yaratabileceksen bu ailenden çok seni ilgilendirir. Sadece yap. Şimdi bilgisayar topluyorum. Okurken bir yandan da yazılım bilgisini öğreneceğim. Geç kaldığım şeyi telafi edeceğim ama sen geç kalma isterim.

Etrafimda bildiğim 2-3 kisi var şöyle söyleyeyim dusunme tarzlari bizim gibi degil biri ortaokul digeri uni mezunu bunlar ancak yazilim isi birazda yetenek gerekiyor dogustan gelmesi lazim. Ancak cok calisip bir yerlere gelebilirsin ancak gercekten sifirdan yeni sistem üretmek vesaire bunlar zeka işi

Arkadaşlar güncel yazılım dillerinden 1-2 tanesini iyi derecede bilen birisi aç kalmaz kolay kolay. Piyasada mezun olan birçok insan var ancak kaç tanesi hayatında bir tane proje gerçekleştirmiş sorsanız yarısı cevap veremez. İyi bir üniversiteden mezun olmaya çalışın elbette ancak olmuyorsa da pes etmeyin. Projeleriniz, sizin en büyük referansınızdır.

Ah be. Anlatırdım şimdi burada kendi eğitim hayatı döngümü ama... Kime ne fayda? Lüzum var mı..

@thedarkknayt Genelde bu dönemde 70'lerden 80'lerden kalma geri kafalılık ile yoluna taş koyuyorlar. Bu durum 1 nesil sonra yok olacak şanssız sın ki tam zamanında dünyaya geldin. Aynı durum benim için de geçerliydi dinlemedim. Sende dinleme geçiştir, ne yap et istediğin işi yap.

Ne yazık ki mühendislik seçen arkadaşlarımdaki en büyük sorun bölüme ilgili olduğunu sanmak. Sizin de kendinize bazı soruları sormanız lazım. Ben bilgisayarları kullanmaya mı ilgiliyim yoksa bilgisayarların çalışmasını sağlayan sisteme mi ilgiliyim? İlgiliysem, ilgimi daha çok çeken konu hangisidir? Hiç yazılımla alakalı bir projem oldu mu? Eğer bu sorulara içiniz rahat ederek cevaplıyorsanız seçin, derim. Ama şimdi değil, daha başlamadım ki, ilerde olur, kendimi geliştirirsem olur, daha ne projesi gibi cevaplar verecekseniz, bulaşmayın.

Biraz saçmalamışsınız desem? Bu kişiler istisna kişiler, ve bu kişilerin hayatlarıyla ilgili bilginiz yok sanırım. Bu kişilerin ortak özellikleri akıl almayacak derecede çalışkan olmaları. Kurduğunuz cümleye baya güldüm, ben de her şeyin diploma olduğunu düşünmüyorum fakat eğitim şart.

Biyerlerde boş boş durarak birşeylerin gelmesini beklerseniz çok beklersiniz daha:) Umarım sizin gibi insanları örnek almaz, ben yapamam edemem diyenleri...

Biyerlerde boş boş durarak birşeylerin gelmesini beklerseniz çok beklersiniz daha:) Umarım sizin gibi insanları örnek almaz, ben yapamam edemem diyenleri...
Girişimci ruhlu bir genç olduğunu anlıyorum, fakat benim değindiğim nokta bambaşka bir yerdi. İlk mesajıma yine saçma sapan cevap verdiniz. 😁 Zaman kaybetmek istemiyorum, ne yaparsan yap.

Sana en basitinden şöyle bir örnek vereyim. Şirketimiz B2B yazılımı için yazılım firması ile anlaştı. Orada çalışan arkadaşlarla çok fazla konuşma fırsatımız oluyor. Yazılım projesinin başında bir çocuk var. Henüz 28 yaşında. Patronu 30.000 TL maaş aldığını söylüyor. Kendisi 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bitirmiş. Ben de aynı bölümü bitirdim. Kendisini inanılmaz geliştirmiş. Türkiye'de ki en sağlam 10 yazılımcı arasına girer çocuk.

Demeye çalıştığım şu. Sevdiğin işi yap ve kendini genç yaşta olabildiğince geliştir. Gerisi zaten gelecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı