Yazılım mühendisi olmak için üniversite okumak gerekli mi?

Hocam "mühendis" ünvanı alabilmeniz için bir üniversite şart. Ancak yazılım, programlama, kodlama denilen şeyi öğrenmeniz için şart değil. Zaten emin ol okulda bir şey öğretmiyorlar. Okulda öğrenmeyi öğretiyorlar o da yarım yamalak (belirli üniversiteler hariç). Okula gidersin hocan bişeyden bahseder anlamazsın dersin ki hee bunu öğrenmem lazım o zaman. Olay bundan ibaret. Yazılım alanı tamamen kendini geliştirmeye, üretmeye bağlı ilerleme kaydedilen bir alan. Tek başınasın.
 
Yazılım yapabilirsin ama mühendis olamazsın. Firmalarda yazılımcı olarak iş bulabilirsin fakat bazı mühendisliklerin imza yetkisi olur ve imza atamazsın bunun haricinde firmada belli bir mevkinin üstüne çıkamazsın diploma olmadan.
Hocam peki sizce üniversite okumadan yazılımcı olmak mı daha iyi olur yoksa üniversite okuyup yazılım mühendisi olmak mı daha iyi olur
 
Mühendisi olmak için elbette okumak gerekli. Türkiye'de de diploma önemli bi faktör ama elektrik-elektronik ya da bilişim sistemleri gibi yakın bölümlerin mezunu olup yazılım sektörünün içinde bulunan kişiler çok.
 
Mühendislik sıfatını taşımak için diplomanın olması gerekir. Yazılım mühendisi insanların yaptığı işleri yapabilirsin ancak kendine yazılım mühendisi diyemezsin ve yazılım mühendisi arayan şirketlere çok uç bir durum olmadıkça giremezsin.
 

Geri
Yukarı