Yazılım mühendisliği için alan tavsiyesi

Atlantic

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve bu sene 2. sınıfa geçtim.

Kendimi alan seçme (mobil dev, data scientist, backend, frontend vb.) Konusunda karamsar hissediyorum yani kendime doğru alanı bulamıyorum bu sorunu nasıl aşabilirim ve bana uygun olan alanı nasıl bulabilirim yoksa acele mi ediyorum?

Aklımda data scientist, data engineer gibi veriyle uğraşan alanlar var fakat herkesin o alana yönelmesi ve yüksek derece de matematik yetkinliğinin olması gerektiğini düşünüyorum (duyduğum kadarıyla yanlışsam düzeltebilirsiniz) bu yüzden tedirginim.

Yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karışık :/

Merhaba arkadaşlar, yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve bu sene 2. sınıfa geçtim.

Kendimi alan seçme (mobil dev, data scientist, backend, frontend vb.) Konusunda karamsar hissediyorum yani kendime doğru alanı bulamıyorum bu sorunu nasıl aşabilirim ve bana uygun olan alanı nasıl bulabilirim yoksa acele mi ediyorum?

Aklımda data scientist, data engineer gibi veriyle uğraşan alanlar var fakat herkesin o alana yönelmesi ve yüksek derece de matematik yetkinliğinin olması gerektiğini düşünüyorum (duyduğum kadarıyla yanlışsam düzeltebilirsiniz) bu yüzden tedirginim.

Data scientist, data engineer uygundur olabilir.
Matematik her zaman lazımdır kaçış yok, ayrıca frontend'i baştan ele.

Kafanıza hangisi yatıyorsa ise onu tercih edin ilk öncelikle bizim burada söylediklerimiz sadece tavsiye bence mobil dev tercih edin siber güvenlik eğitimi aldığım kişinin ana mesleği mobil dev. Biraz matematik çalışarak çok ciddi söylüyorum hayatınızı kurtarırsınız. Yurt dışında insanlar 5.000 euro/dolar ile ölesiye mobil dev arıyor.

Data scientist, data engineer uygundur olabilir.
Matematik her zaman lazımdır kaçış yok, ayrıca frontend'i baştan ele.
Hocamız neden front-end i ele dedi onu açıklıyayım. Kendini yazılımcı zanneden insanlar sadece internetten şablon alıp içini dolduruyorlar ve bu türkiye de oluyor. O yüzden frontend seçmek uzun vaade de sizin için maddi anlamda kötü olur.

Frontend seçmeyi düşünmüyorum zaten şu aşamada ilgi alanımın en uzak olduğum alan.

@745120 matematik tabii ki kaçış yoktur fakat yüksek matematiğe maruz kalmak istemiyorum :d kodlarla uğraşmak istiyorum açıkçası

Kafanıza hangisi yatıyorsa ise onu tercih edin ilk öncelikle bizim burada söylediklerimiz sadece tavsiye bence mobil dev tercih edin siber güvenlik eğitimi aldığım kişinin ana mesleği mobil dev. Biraz matematik çalışarak çok ciddi söylüyorum hayatınızı kurtarırsınız. Yurt dışında insanlar 5.000 euro/dolar ile ölesiye mobil dev arıyor.

Hocamız neden front-end i ele dedi onu açıklıyayım. Kendini yazılımcı zanneden insanlar sadece internetten şablon alıp içini dolduruyorlar ve bu türkiye de oluyor. O yüzden frontend seçmek uzun vaade de sizin için maddi anlamda kötü olur.
Teşekkürler dediklerinizi dikkate alıcağım. Swift denemiştim temel olarak fakat swiftin opsiyoneller konusu bana hitap etmiyor garibime geliyor.

Son düzenleme:
Frontend seçmeyi düşünmüyorum zaten şu aşamada ilgi alanımın en uzak olduğum alan.

@745120 matematik tabii ki kaçış yoktur fakat yüksek matematiğe maruz kalmak istemiyorum :d kodlarla uğraşmak istiyorum açıkçası

Teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım. Swift denemiştim temel olarak fakat Swift'in opsiyoneller konusu bana hitap etmiyor garibime geliyor.

Direkt olarak giriş yapamazsınız zaten bu her dil için geçerli. İlk önce yazılım temeli almak için JavaScript öğrenmeniz benim naçizane tavsiyemdir. Temelden kasıtım şudur: JavaScript neredeyse dünya da en çok kullanılan yazılım dillerinin başında geliyor. Zaten JavaScript, birçok dile benziyor. Java, Kotlin vs. Demek istediğim yazılıma giriş yapmak istiyorsanız JavaScript'ten başlamanız gerekiyor benim önerim dahilinde. Bu ara da Üniversite'de her şeyi öğretecekler Üniversite'den çıktığım gibi bir işe gireyim havasına kapılmayın ora da da sizin öğrendiklerinizi size tekrar gösterip sizi mezun edecekler. İş pratik yapmaya kalıyor açıkçası. Gereksiz uzattım gibi. İyi Sosyaller.

Direkt olarak giriş yapamazsınız zaten bu her dil için geçerli. İlk önce yazılım temeli almak için JavaScript öğrenmeniz benim naçizane tavsiyemdir. Temelden kasıtım şudur: JavaScript neredeyse dünya da en çok kullanılan yazılım dillerinin başında geliyor. Zaten JavaScript, birçok dile benziyor. Java, Kotlin vs. Demek istediğim yazılıma giriş yapmak istiyorsanız JavaScript'ten başlamanız gerekiyor benim önerim dahilinde. Bu ara da Üniversite'de her şeyi öğretecekler Üniversite'den çıktığım gibi bir işe gireyim havasına kapılmayın ora da da sizin öğrendiklerinizi size tekrar gösterip sizi mezun edecekler. İş pratik yapmaya kalıyor açıkçası. Geretksiz uzattım gibi. İyi Sosyaller.

Teşekkürler

Galiba Data Engineer yolunda ilerleyeceğim. Araştırmalarıma göre kodlama matematikten daha ön planda. Matematikten korktuğum için değil kodlamayla uğraşmayı seviyorum. Sizce mantıklı mı ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı