Yazılım mühendisliği için matematik ve fizik gerekir mi?

Öncelikle herkese merhaba. Yazılım mühendisi olmak için matematik ve fizik bilmek zorunlu mu? Ben biraz zayıfım da.

Evet ama Eşit Ağırlık bölümünde Yönetim bilişim sistemleri var o da biraz yazılımla ilgili bir bölüm onda da Matematik lazım.
 
Yazılım demek matematik demektir zaten. Problemleri matematiksel olarak en kısa yoldan nasıl çözeceğiniz önemlidir, en kısa yoldan çözen en başarılı yazılımcı olur.
 
Çoğu üniversitenin bölümünde ders olarak var. Yani bilmek gerekiyor. Fizik ne kadar gerekli bilmem ama yazılım için matematik bilmek şart.
 
Fiziğim zayıf diyorsan en azından sınav için yukarıda dendiği gibi YBS düşünebilirsin ancak her türlü matematik ve özellikle matematik mantığı gerekecek üniversitedeyken. Bilgisayar, yazılım, programlama ya da yönetim bilişim sistemleri okuyorsan matematiğin iyi olmak zorunda. Bahsettiğimiz işlem yapabilme kapasiten değil, anlama kapasiten. Eğer 11 ve 12 matematikte sorunların varsa güçlük çekersin.
 
Son düzenleme:
Fizik bir nebze yeterli ancak birçok matematik dersi var, matematik olmadan başarılı olmanız pek mümkün değil.
 
Peki bu bilgisayar mühendisliği içinde geçerlimi?
Bilgisayar mühendisliğinde hem matematik hem de fizik dersleri mevcut. Bu konuda en ağır bölüm bu çünkü yazılım veya YBS gibi yalnızca soyut kavramlarla değil, bilgisayar ve elektriğin, parçalarının mantığıyla da ilgileniyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı