Yazılım mühendisliği için ne yapmak gerekir?

lwsm00

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 10. sınıf öğrencisiyim. İstediğim meslek yazılım mühendisliği ama tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Matematik notum düşük ama diğer derslerim yüksek. Şu anda aktif olarak yazılımla uğraşıyorum. HTML CSS Python JS gibi çoğu dili aktif olarak kullanabiliyorum, birçok projelerim var. Yazılım mühendisliği için neler yapmam gerekiyor?

Merhaba 10. sınıf öğrencisiyim. İstediğim meslek yazılım mühendisliği ama tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Matematik notum düşük ama diğer derslerim yüksek. Şu anda aktif olarak yazılımla uğraşıyorum. HTML CSS Python JS gibi çoğu dili aktif olarak kullanabiliyorum, birçok projelerim var. Yazılım mühendisliği için neler yapmam gerekiyor?

Sayısal seçmen lazım, iyi bir yerlere gitmek istiyorsan bir 30k sıralama seni çoğu yere girdirir. TYT'nin tüm konuları AYT'de ise sadece sayısal olan konuları çalışman yeterli.

Sayısal ilk 30 bin için kaç net gerekir?

Diploma notu 85.

TYT Türkçe 35.
TYT Sosyal 18.
TYT matematik 30.
TYT fen bilimleri 17.
Toplam 100.

AYT matematik 31.
AYT fizik 11.
AYT kimya 11.
AYT biyoloji 11.
Toplam 64.

Yanlış biliyorsam düzeltin yazılım için algoritma bilgisi, algoritma bilgisi için de matematik gerekmiyor mu?

Yanlış biliyorsam düzeltin yazılım için algoritma bilgisi, algoritma bilgisi için de matematik gerekmiyor mu?

Algoritma: Bir işin nasıl yapılacağının adım adım anlatılmasıdır.

Yani bir proje belirleyip bu projeye göre de ilk önce kafanızda bir algoritma oluşturmalı sonra bunu kağıda ya da simülasyona dökmeli en son ise koda dökmelisiniz.

Yani basitçe algoritma sadece kodunuzun sırası ile ne yapacağını belirtir. Bu kısımda dört işlem yeterli.

Algoritma: Bir işin nasıl yapılacağının adım adım anlatılmasıdır.

Yani bir proje belirleyip bu projeye göre de ilk önce kafanızda bir algoritma oluşturmalı sonra bunu kağıda ya da simülasyona dökmeli en son ise koda dökmelisiniz.

Yani basitçe algoritma sadece kodunuzun sırası ile ne yapacağını belirtir. Bu kısımda dört işlem yeterli.

Tabii projeye göre üst seviye matematiksel işlemler gerekebilir orası ayrı bir konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı