Yazılım mühendisliği için sayısıal şart mı?

JETTİN ULTİSİ

Hectopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
1.180
Çözümler
4
Selamlar ben YKS sınavına hazırlanıyorum. Bir sene mezuna kaldım. Hedefim yazılım mühendisliği fakat sayısal bölümü derslerini anlamakta biraz zorlanıyorum. Bu hedef için sayısal zorunlu mu? Yoksa başka bölümden de geçilebilir mi? Konuya hakim arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.
 
Yazılım demek Matematik demektir. Diğer sayısal dersleri bilmesen de olur ama matematik ile aran yoksa o iş olmaz.
Not: Odtü Bilg Müh mezunu olarak söylüyorum.
 
Son düzenleme:
Kod yazarken vs. matematiğe fazla gerek olmuyor. Matematiğin işleyişini bilmen kod yazman için yeterli fakat o bölümü kazanmak için iyi matematik bilmen lazım.
 
Bilgisayar mühendisiyim, yazılım mühendisliği okuyan arkadaşlarım da vardı. Her iki bölüm de neredeyse aynı olduğu için şunu söyleyebilirim. Lisede matematiği zar zor geçenler bölümde de matematikte zorlansa da bölümde kendini yazılım açısından geliştirmenin sınırı bulunmuyor. Yani sayısalın kötü diye yazılım müh. Okuyamam diye düşünme. Geçecek kadar yapsan yeterli, ama aynı zamanda yazılım açısından da kendini iyice yetiştirmen gerek. Çünkü sayısalı çok iyi olanın da, kötü olanın da yapması gereken şey kendisini yetiştirmeyi bilmesi gerektiğidir. Sayısalı senden iyi olan senden bir tık daha iyi yapacaktır, senin de bu açığı daha fazla çalışarak kapatman gerekir.

Matematik ile aran yoksa o iş olmaz diyenlere aldırma. Sayısalı kötü olan arkadaşlarım vardı, şu an mezunlar ve gayet de güzel yerlerde çalışıyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım, Bilgisayar, Algoritma, Matematik demektir. Bu işleri Matematik bilmeden ezbere yapan kişi ancak teknisyen olur, mühendis olamaz.
 
Yazılım mühendisi olup matematik bilmiyorsanız ömrünüz stackoverflow ve GitHub arasında çürür. Ama matematik biliyorsanız kendi algoritmalarınızı yazarsınız. Döngüler ve geçişler sizin için birer kaldırım yolunda yürür gibi gelir. Bağımsız bir yazılımcı olursunuz. O yüzden gerçekten bir yazılım mühendisi olmak istiyorsanız matematik şarttır.
 

Geri
Yukarı