Yazılım Mühendisliği için Temel Hazırlığı

brkeryycl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben Berk. Lise 2 öğrencisiyim. Gelecekteki hedefim; Yazılım Mühendisi olmak.
Altyapım iyi olsun istiyorum. Bu yüzden yavaş yavaş öğrenmeye başlamak istiyorum.
Nerden ve nasıl başlamalıyım ?

Algoritma çalışmaya başlayabilirsin. Yavaş yavaş C diline giriş yapabilirsin. Hemen hemen çoğu dilin mantığı aynıdır zaten sadece kullanılan komutlar ve bir iki değişiklik vardır. bilisimkodlama.com adresinde İskenderun Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1.sınıf derslerinin slaytları mevcut. Bir göz at istersen.

İyi bir yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, elektrik, makine mühendisi fark etmez hepsi iyi bir üniversiteden geçiyor. Bunun için de normalin üstünde çaba göstermen lazım maalesef. Vereceğim tavsiye hoşuna gitmeyebilir belki ama bence şuan yazılıma kafa yoracağına oturup 2 geometri sorusu çözmek çok çok daha yararlı olacaktır. Yazın belki bir göz atabilirsin bu yazılım işlerine.

Öncelikle C# ile başlanılabilir. Temelden almak istersen alternatif olarak C'den başlanılabilir. Ben şahsen C#'tan başladım. Çok zevkli ve her alanda kullanılabilen bir dil. Programlama öğrenirken en önemli şey öğrendiklerini uygulamaktır. Kitaplardan ve videolardan bir yere kadar öğrenebilirsin. Örneğin kendine ihtiyacın olan programları yaparak başlayabilirsin.

Bu arada @raiden5510 isim ne? kaçıncı örgünsün?

İyi bir yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, elektrik, makine mühendisi fark etmez hepsi iyi bir üniversiteden geçiyor. Bunun için de normalin üstünde çaba göstermen lazım maalesef. Vereceğim tavsiye hoşuna gitmeyebilir belki ama bence şuan yazılıma kafa yoracağına oturup 2 geometri sorusu çözmek çok çok daha yararlı olacaktır. Yazın belki bir göz atabilirsin bu yazılım işlerine.
İyi üniversite olarak tavsiye verebilir misin,İstanbulda olursa sevinirim. ? Puanları ne kadar ? İlk kaç bine giremem gerek ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı