ichweissesnicht
Hectopat
Arkadaşlar Yazılım mühendisliğine sardım bu aralar . Ve üniversitede Yazılım Mühendisliği okumak istiyorum. Sizce önü açık bir meslek mi ?
Google diye bir şey var.
Google Yazınca Forumlar Açılıyor , Burayı kraloyun.c0m sandın galiba. Cevap vereceksen , bilgi vereceksen yorum at.Google diye bir şey var.
Yazılım Mühendisliğinin tek kötü yanı, bu bölüme sahip üniversitelerin %95'i özel üniversite. Şu anda bu bölüme sahip iki devlet üniversitesi mevcut: Manisa Celal Bayar ve Elazığ Fırat. Kaldı ki bu üniversitelerde de Yazılım Mühendisliği, Mühendislik Fakültesinde değil Teknoloji Fakültesinde.
Yani bu bölümü okumak istiyorsan özel üniversite şart. Bu bölüme sahip üniversitelerin tam burslu seçeneklerinin de puanları şu şekilde:
![]()
Dediğiniz üniversiteler özel sanırım , değil mi ?Gidebiliyorsan İzmir'deki Yaşar Üniversitesi veya İzmir Ekonomi Üniversitesine git. Orada il dışından gelen öğrenciler için yurt imkanı var diye hatırlıyorum. Yurt sıkıntın olmaz. Bölüm ingilizce. Benim okulum da sözel olan dersler, matematik ve fizik ingilizce oluyor. Hazırlık okuduktan sonra sıkıntı çekmezsin. Programlama derslerimiz hocamız daha rahat anlayabilmemiz için Türkçe anlatıyordu. Sürekli kendini geliştirmen gereken bir bölüm. Kolay gelsin. Başarılar.
Yazılım Mühendisliğinin tek kötü yanı, bu bölüme sahip üniversitelerin %95'i özel üniversite. Şu anda bu bölüme sahip iki devlet üniversitesi mevcut: Manisa Celal Bayar ve Elazığ Fırat. Kaldı ki bu üniversitelerde de Yazılım Mühendisliği, Mühendislik Fakültesinde değil Teknoloji Fakültesinde.
Yani bu bölümü okumak istiyorsan özel üniversite şart. Bu bölüme sahip üniversitelerin tam burslu seçeneklerinin de puanları şu şekilde:
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.