Yazılım Mühendisliği Nasıldır ?

Kendini geliştirirsen, işini severek yaparsan ve matematiğe karşı da ilgin varsa iyi bir mühendis olabilirsin. İşinde iyi olan biri için önü açık bir meslek.

Yazılım Mühendisliğinin tek kötü yanı, bu bölüme sahip üniversitelerin %95'i özel üniversite. Şu anda bu bölüme sahip iki devlet üniversitesi mevcut: Manisa Celal Bayar ve Elazığ Fırat. Kaldı ki bu üniversitelerde de Yazılım Mühendisliği, Mühendislik Fakültesinde değil Teknoloji Fakültesinde.

Yani bu bölümü okumak istiyorsan özel üniversite şart. Bu bölüme sahip üniversitelerin tam burslu seçeneklerinin de puanları şu şekilde:
9P1lcut.png

Yazılım Mühendisliğinin tek kötü yanı, bu bölüme sahip üniversitelerin %95'i özel üniversite. Şu anda bu bölüme sahip iki devlet üniversitesi mevcut: Manisa Celal Bayar ve Elazığ Fırat. Kaldı ki bu üniversitelerde de Yazılım Mühendisliği, Mühendislik Fakültesinde değil Teknoloji Fakültesinde.

Yani bu bölümü okumak istiyorsan özel üniversite şart. Bu bölüme sahip üniversitelerin tam burslu seçeneklerinin de puanları şu şekilde:
9P1lcut.png

Teknoloji Fakültesi olduğu için Mühendis olmuş olmuyorum değil mi ? Yeni bir kanun galiba bu , geçen Recep abi'nin konusunda görmüştüm.

Gidebiliyorsan İzmir'deki Yaşar Üniversitesi veya İzmir Ekonomi Üniversitesine git. Orada il dışından gelen öğrenciler için yurt imkanı var diye hatırlıyorum. Yurt sıkıntın olmaz. Bölüm ingilizce. Benim okulum da sözel olan dersler, matematik ve fizik ingilizce oluyor. Hazırlık okuduktan sonra sıkıntı çekmezsin. Programlama derslerimiz hocamız daha rahat anlayabilmemiz için Türkçe anlatıyordu. Sürekli kendini geliştirmen gereken bir bölüm. Kolay gelsin. Başarılar.

Gidebiliyorsan İzmir'deki Yaşar Üniversitesi veya İzmir Ekonomi Üniversitesine git. Orada il dışından gelen öğrenciler için yurt imkanı var diye hatırlıyorum. Yurt sıkıntın olmaz. Bölüm ingilizce. Benim okulum da sözel olan dersler, matematik ve fizik ingilizce oluyor. Hazırlık okuduktan sonra sıkıntı çekmezsin. Programlama derslerimiz hocamız daha rahat anlayabilmemiz için Türkçe anlatıyordu. Sürekli kendini geliştirmen gereken bir bölüm. Kolay gelsin. Başarılar.
Dediğiniz üniversiteler özel sanırım , değil mi ?

9P1lcut.png

#Muhsin Bayram söylemişti burada. Türkiye'de sadece iki tane devlet üniversitesi var. İki sene önce bir taneydi oda Fırat üniversitesiydi. Diğeri yeni açılmış. Yaşar üniversitesiyle Ekonomi üniversitesinin puanları da düşmüş benim girdiğim sene biri 23 binden diğeri 26 binden öğrenci alıyordu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı