Yazılım mühendisliği okumak

Yazılımı dışarıdan da öğrenebilirsin evet ama üniversitesini okumak varken neden başka bölüm tercih edesin ki? Arkadaşların seni kıskanıyor heralde. 😂
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazılım Mühendisliği okumak sizce o kadar değersiz mi ? Açıklar mısınız? Bilginiz var ise.
Arkadaşlarının bir şey bildiği yok hocam. Dışarıdan da öğrenemezsin. Okuyabileceğin en iyi bölümdür şu an.
Çok teşekkür ederim. İngilizce okuyacağım bölümleri öyle yazdım. Çift anadal programından faydalanıp Endüstri de okumayı planlıyorum. Sizin yazılım hakkında bilginiz var ise. Bölümün diploması hakkında bir değersizlik sorunu var mı ? Yani yazılımı bilen bir adam ile diplomalı yazılımcı aynı mı ?
Yazilim gelistirmek icin bolumunu okumak sart degil dogru ancak derslerini gormek, bircok yazilim gelistiricisiyle ayni yerde bulunmak, staj ve yurtdisina cikma imkanlari basite alinmamali.
Ben de bu şekilde düşünüyorum. Farklı bölümlere yönelmeli miyim ?
Bence bilgisayar seç. Yazılım mühendisliği bana pek mühendislikmiş gibi gelmiyor. Ama bilgisayar mühendisliği okursan mühendis bakış açısı kazanırsın diye düşünüyorum. Bunlar kendi fikirlerim, doğrudur demiyorum.
Donanım dersleri yerine daha çok Proje yönetimi mühendislik ekonomisi gibi dersler var Yazılım Mühendisliğinde bu bence daha çok avantajlı gibi.
Evet alaylı olabilir fakat kalifiye olmaz.
Dostum sen yazılım ile uğraşmak istiyorsan yazılım yada bilgisayar oku.
Çok teşekkür ederim.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazılım mühendisliği okumak sizce o kadar değersiz mi? Açıklar mısınız? Bilginiz var ise.

Çok teşekkür ederim. İngilizce okuyacağım bölümleri öyle yazdım. Çift ana dal programından faydalanıp endüstri de okumayı planlıyorum. Sizin yazılım hakkında bilginiz var ise. Bölümün diploması hakkında bir değersizlik sorunu var mı? Yani yazılımı bilen bir adam ile diplomalı yazılımcı aynı mı?

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Farklı bölümlere yönelmeli miyim?

Donanım dersleri yerine daha çok proje yönetimi mühendislik ekonomisi gibi dersler var yazılım mühendisliğinde bu bence daha çok avantajlı gibi.

Çok teşekkür ederim.

Hangi üniversite de tercih ettin? Ben Sakarya'ya gideceğim güz döneminde yatay geçişle.
 
Selamlar herkese sağlıklı günler diliyorum. Yazılım mühendisliği okumak boş mu? Arkadaşlarım dışarıdan da öğrenebilirsin diyor ve başka bölüm tavsiye ediyorlar. 41.611 sayısal sıralamam var ve iyi yazılım mühendislikleri geliyor. Yazılım mühendisliği söylendiği gibi 5 seneyi (İngilizce hazırlık dahil) boşa mı götürür?
Çoğu işyeri, yazılımcı alırken üniversiteye bakmaz. Hatta özellikle iş kriterlerinde 4 yıllık bir bölüm mezunu olmak şartını koyarlar. Burada iş size düşüyor. Eğer yazılıma ilginiz ve yeteneğiniz varsa, kod yazmaya yatkınsanız işinizin ihtisasını yaparsınız.
 
Selam herkese sağlıklı günler diliyorum. Yazılım mühendisliği okumak boş mu? Arkadaşlarım dışarıdan da öğrenebilirsin diyor ve başka bölüm tavsiye ediyorlar. 41.611 sayısal sıralamam var ve iyi yazılım mühendislikleri geliyor. Yazılım mühendisliği söylendiği gibi 5 seneyi (İngilizce hazırlık dahil) boşa mı götürür?

Bence bu sana kalmış kimseye kulak asma senin hayatın senin mesleğin.
 
Yazılım mühendisliği ile programcılık çok karıştırılıyor.
Dışarıdan kendin öğrenmekle yazılımcı olamazsın programcı olursun.

Yazılım mühendisleri 0'dan yazılım uygulamaları ve sistemleri yapabilir.
Programcılar ise yazılım mühendislerinin yaptığı uygulamaları ve sistemleri geliştirir.

Yani,
Yazılımcı, sahada takımın beyni ve oyun kurucuyken;
Programcı, ortalama bir oyuncudur. Pas atar pas verir. Hepsi bu.

Daha detaylı anlatım için:
 
Selamlar herkese sağlıklı günler diliyorum. Yazılım mühendisliği okumak boş mu? Arkadaşlarım dışarıdan da öğrenebilirsin diyor ve başka bölüm tavsiye ediyorlar. 41.611 sayısal sıralamam var ve iyi yazılım mühendislikleri geliyor. Yazılım mühendisliği söylendiği gibi 5 seneyi (İngilizce hazırlık dahil) boşa mı götürür?
3 ayda Python öğrenip, Amazon'da genel müdür oluyorlar ya ondan öyle demişlerdir. Gerçek bilgidir.
YouTube'u açın ve görün. Hepsi Amazon'un bölge sorumlusu veya genel müdürü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı