Yazılım mühendisliği ve bilgisayar bölümleri

Bilkus

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bir şey sormak istiyorum. Bölüm seçmem gerek ve bilgisayar alanında bir bölüm düşünüyorum. Yazılım mühendisi gibi veya başka da olabilir ama eğer yazılımla uğraşmak istersem,
en iyisi olmak gerekiyormuş çünkü şimdi herkes bir programlama dili biliyor Python'lar vesaire bu doğru mudur? Herkes sertifika alıp herhangi bir şirkette çalışabiliyor sizce bu dört yıl lisans okumuş birinin niteliğini düşür mü?

Dusurmez. Herkes kendi kalibresinde isler yapar. Her yazilim isi, yazilim muhendisinin kalifikasyonuna ihtiyac duymaz. Aldim verdim yapar yazar gecersin.

Birinin yaptigi isi oteki de isterse yapar, otekinin yaptigini digeri yapamaz.

Herkes biliyor dediğin bence yanlış olmuş yazılım dili bilmek herkesin harcı değildir dil bilip geliştirmek önemli. Bende yazılım okudum ufak tefek bilgim var ama inan bana %2 bilgim vardır. Ülkemizde tam manasıyla dil bilen %5 dir. Eğer 2-3 dil uzmanı olursan önün açık seni kimse durduramaz kardeşim. Buna ek bilgisayar mühendisliği de var onu da bir araştır istersen.

Benim zamanımda veri tabanı ile web bölümü vardı biz ikisinin de eğitimini aldık okulda bizim sınıf Anadolu teknikti biraz üstündü yani :)

Bu devir yazılım devri e-ticaret, alışveriş siteleri, oyunlar programlar siber güvenlik vs. vs. Hele bir de dil bilirsen İngilizce giremeyeceğin yer olmaz

Herkes biliyor dediğin bence yanlış olmuş yazılım dili bilmek herkesin harcı değildir dil bilip geliştirmek önemli. Bende yazılım okudum ufak tefek bilgim var ama inan bana %2 bilgim vardır. Ülkemizde tam manasıyla dil bilen %5'dir. Eğer 2-3 dil uzmanı olursan önün açık seni kimse durduramaz kardeşim. Buna ek bilgisayar mühendisliği de var onu da bir araştır istersen.

Benim zamanımda veri tabanı ile web bölümü vardı biz ikisinin de eğitimini aldık okulda bizim sınıf Anadolu teknikti biraz üstündü yani :)

Bu devir yazılım devri e-ticaret, alışveriş siteleri, oyunlar programlar siber güvenlik vs. vs. Hele bir de dil bilirsen İngilizce giremeyeceğin yer olmaz.

Bilkent ctis bilişim sistemleri düşünüyorum. Sizce nasıl? Bilgisayar mühendisliğinden daha ziyade sektöre hazırlıyor diye duydum. Yorumunuz için teşekkür ederim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üniversite hakkında çok fazla bir bilgim yok ama göz gezdirdiğim kadarıyla tüm konuları ele almışlar ve ziyadesiyle yeterli olacaktır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı