Yazılım öğrenmeye hangi dil ve rehberle başlanmalı?

Battwo

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda aklımda Java veya Python var hangisine yönelmeliyim ve önerebileceğiniz bir rehber veya ders var mıdır? Teşekkürler şimdiden.

Öyle inek sağar gibi direkt yazılım yapamazsın bu yazdıklarım sana özet niteliğinde bir Roadmap olsun, forumda her gün buna benzer konular görüyorum insanlar birbirlerine korkunç akıllar veriyorlar.

Bu hata çok yapılıyor. Yazılıma kod ile başlanmaz önce donanım dersi alın. Matematik bilmeden fizik ve kimya yapamazsınız buna benzetin olayı. Temeller güçlü olmalı.

Kod nedir, neden kod yazıyorsun makina neden koddan anlıyor ingilizceden anlamıyor bir dil neden güçlüdür bunun cevabını verebilmen gerekiyor. Adam yazılıma başlıyor bir furyaya kapılıp Phyton çok popüler diye direkt bodoslama dalıyor ki başarısız oluyor bu durum sekmez.

-Bilgisayarın Donanımları ve Görevleri

-Problem çözme sanatı olan Algoritma'nın temelleri

-Yazılım dillerinin tarihi ortaya çıkış nedenleri ve hangi dile hangi alanda neden ihtiyaç duyuyoruz ?

Bunları önce öğrenirsin sonra C# ile başlarsın. Ben Windows Form App yazmalarını yeni başlayanlara çok tavsiye ediyorum oradaki nazaran karışık Class yapısı çatılar ve fonksiyonlar Juniorlara çok şey katar.

Sonra direkt Javascript C# gibi ID ve Class ile get yapma mantığına sahip olduğu için kolay bir easystep. C# ve JS'yi halledene kadar alim olursun zaten ikisi de çok derinine inebileceğin çok güçlü diller.

Öyle inek sağar gibi direkt yazılım yapamazsın bu yazdıklarım sana özet niteliğinde bir roadmap olsun, forumda her gün buna benzer konular görüyorum insanlar birbirlerine korkunç akıllar veriyorlar.

Bu hata çok yapılıyor. Yazılıma kod ile başlanmaz önce donanım dersi alın. Matematik bilmeden fizik ve kimya yapamazsınız buna benzetin olayı. Temeller güçlü olmalı.

Kod nedir, neden kod yazıyorsun makine neden koddan anlıyor ingilizceden anlamıyor bir dil neden güçlüdür bunun cevabını verebilmen gerekiyor. Adam yazılıma başlıyor bir furyaya kapılıp Python çok popüler diye direkt bodoslama dalıyor ki başarısız oluyor bu durum sekmez.

-Bilgisayarın donanımları ve görevleri.

-Problem çözme sanatı olan Algoritma'nın temelleri.

-Yazılım dillerinin tarihi ortaya çıkış nedenleri ve hangi dile hangi alanda neden ihtiyaç duyuyoruz?

Bunları önce öğrenirsin sonra C# ile başlarsın. Ben Windows form App yazmalarını yeni başlayanlara çok tavsiye ediyorum oradaki nazaran karışık class yapısı çatılar ve fonksiyonlar juniorlara çok şey katar.

Sonra direkt JavaScript C# gibi ID ve class ile get yapma mantığına sahip olduğu için kolay bir easystep. C# ve JS'yi halledene kadar alim olursun zaten ikisi de çok derinine inebileceğin çok güçlü diller.

Teşekkür ederim öncelikle altyapımı güçlendirmek için önerebileceğiniz bir kaynak var mı?

Teşekkür ederim öncelikle altyapımı güçlendirmek için önerebileceğiniz bir kaynak var mı?
Bunları aynen Youtube ve Google'a yazıp videolar izle ve makaleler oku. Özellikle makaleler oku okumadan yazılım öğrenemezsin ileride hiçbir problemin videolu çözümü olmayacak sürekli ansiklopedi gibi 6 puntoluk yazılar okumak zorunda kalacaksın. Videolar ve makaleler ile çalışırken bilmediğin bir kavram olduğu zaman orada zaman senin için dursun hemen ne iş yapıyorsan bırak o kavramı öğren sonra izlemeye ya da okumaya tekrar devam et böyle böyle terimleri öğrenir temelini de güçlendirirsin sonra C# derslerine başlarsın. C# için Gençay Yıldız değeri bilinmeyen büyük bir hocadır Türkiye'de. Adamda anlatım diksiyon derya deniz yani.

Bunları aynen YouTube ve Google'a yazıp videolar izle ve makaleler oku. Özellikle makaleler oku okumadan yazılım öğrenemezsin ileride hiçbir problemin videolu çözümü olmayacak sürekli ansiklopedi gibi 6 puntoluk yazılar okumak zorunda kalacaksın. Videolar ve makaleler ile çalışırken bilmediğin bir kavram olduğu zaman orada zaman senin için dursun hemen ne iş yapıyorsan bırak o kavramı öğren sonra izlemeye ya da okumaya tekrar devam et böyle böyle terimleri öğrenir temelini de güçlendirirsin sonra C# derslerine başlarsın. C# için gençay yıldız değeri bilinmeyen büyük bir hocadır Türkiye'de. Adamda derya ve anlatım diksiyon derya deniz yani.

Tamamdır çok teşekkür ederim önerileriniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı