Yazılım öğrenmeye nasıl başlanır?

babalarkes

Femtopat
Daha fazla  
Aklıma takılan bir soru var. Ben üniversite de yazılımla alakalı mühendislik olsun veya başka bir bölüm olsun okumayı düşünen biri değilim ama yazılım öğrenmek istiyorum sorun ise cidden ihtiyacım olup olmadığını bilmemek. Bunu keyif için değil de bir şeyler yapabilmek için istiyorum ama halihazırda bunu meslek olarak yapan insanlar varken benim zaman ayırıp kendi işlerimi halletmek için veya gerektiğinde kullanmak için belli bir seviyede yazılım öğrenmeye başlamam saçma olur mu? Aranızda mühendislikle alâkası olmayıp yazılım öğrenen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hobi olarak yapacaksan ve az zaman ayıracaksan çok büyük beklentin olmasın yazılım matematik gibi birikim gerektiriyor sabırla çalışmalısın. Visual Studio'da ufak komutlar yazıp tecrübe edindikten sonra Unity gibi oyun motorlarında oyun kodları yazmaya başlayabilirsin tabii ki bunları yapma süren senin verdiğin çabaya bağlı. Bahsettiğin gibi kendimi test edeyim bana göre mi tarzı düşünüyorsan atacağım videoyu ders gibi öğrenip kendin yapmaya çalış böylelikle yazılım hoşuna gidiyor mu yoksa senlik değil mi en azından fikir edinirsin.
Bahsettiğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bakacağım sağ olun.

Tak diye C# ortaya koymak mantikli degil bence. Zaten hobi olarak yapacaksa Python en iyisi. Hem kolay hem de hemen hemen her alanda genis bir kutuphane destegi var. Bir onu yapar bir bunu yapar o sekilde ilerler.

Suan Bilgisayar okuyorum ve okudukça ne kadar derin bir konu oldugunu görüyorum. 2 dilin syntaxı ile bitmiyor is. Cok cok cok calisman ve düzenli olman lazim.
Ortaokullu zamanlarimda Python kodlamaya basladim, liseyi Japonya'da yasadigim bolgedeki en iyi ozel muhendislik lisesinde yazilim sinifini bitirdim ve su anda da universitede yazilim muhendisligi okuyorum. Ve dediklerinize pek katilmiyorum acikcasi. Eger sen ben gibi bu yazilim mevzusunu ciddi bir is olarak istiyorsa o zaman evet, bu kadar derinlemesine ogrenmek zorunda. Ama arkadas daha cok hobi seviyesinde ilerlemek istiyor. Yani bizim gibi derinlemesine bilmesine gerek yok. Temel bilgiler ile basit basit kendi kendini tatmin edecek seviyede projeler yapabilir. Ustune zaten yaptikca bu konudaki bilgisi de bir o kadar derinlesecek.

Bana kalirsa Python baslasin ve ondan devam etsin. Diger diller gibi bilgi birikimi istemiyor, kutuphane destegi cok genis ve kodlamasi da diger dillere oranla oldukca basit. Temelini ogrenir ve basit basit projeler yapar gecirir, yeter ki kendisini tatmin edebilsin. Ben de halen daha sikildigimda, yapacak bir sey bulamadigimda gider Discord botu kodlamak gibi bos bos seylerle ugrasarak zaman geciririm. Bu tur seyler oyle zor seyler de degil. Sadece biraz mantik yurutup farkli acilardan bakabilmek yetiyor. Hem zaten su devirde kimsenin sifirdan kendi bileginin hakkiyla kod yazdigini da pek goremiyorum acikcasi. Surekli internetten kopyala-yapisitir yapip daha sonra onu kendi koduna entegre edip bitiriyor isi. Arkadas da oyle yapabilir diye dusunuyorum. Python temelini ogrenir, daha sonra proje yapmak isteyince internetten kodlari catallayip kendi koduna entegre eder bitirir.

Son düzenleme:
Tak diye C# ortaya koymak mantikli degil bence. Zaten hobi olarak yapacaksa Python en iyisi. Hem kolay hem de hemen hemen her alanda genis bir kutuphane destegi var. Bir onu yapar bir bunu yapar o sekilde ilerler.

Tak diye C# ortaya koymadım 1 saatlik temel düzeyde bir video bıraktım. C# C++ gibi değil başlangıç seviyesi kolay merak etmeyin. Hayatı boyunca yazılım görmemiş birisi C# ile başlayabilir. Ben arkadaşın kendini test etmesi için ve oyun geliştirme, uygulama geliştirme gibi birçok alanda etkisi olan dil önerdim. Yazılımda dilin değişmesi mantığı değiştirmiyor eğer C# ile bir şeyler yapabiliyorsa Python öğrenip onunla da yapabilir C++ ile de yapabilir. Zaten temel düzeyde C# da çok karmaşık bir şey yok. Console Writeline, Readline, String, İnteger diye 4 terim bilse 1 saatlik video bitiyor. Ben C# dilinin sorun yaratacağını düşünmüyorum yine de kanalda aynı şekilde 1 saatlik Python videosu da var isterse ona da göz atabilir.

kesinlikle. hobi olarak öğrenen birisi derinlemesine öğrenmeyeceğinden syntax kelimesinin anlamını bile bilmesine gerek yok. bir dil seçer video ile kendini ufakça test eder sonrasına kendi bakar.

ihtiyacım olup olmadığını bilmemek

Ihtiyacin olmasa da ogrenebilirsin. Satranc gibi; sana spesifik bir perspektiften olaylari dusunme yetisi kazandirir.

Hobi amacli ogreneceksen cok dise dokunur seyler yapamayacaksin, ancak keyif aldigin surece ogrenmeye devam edebilirsin.

Hobi içinse 3 5 temel kod öğren sonra birkaç uygulama yap zamanla öğrenirsin

Matematik gerekiyor diyenlere kulak asma 17 yıldır yazılımcıyım. Son 7 yıldır senior seviyesinde İzmir'de bir X şirketinde proje yöneticisi olarak çalışıyorum. Yazılıma başlayacaksan öncelikle algoritma öğrenmeni tavsiye etmekte ve hangi alanda çalışıp ne yapmak istediğinde karar vermen gerektiğinden yanayım. Çünkü bunlar senin öğrenmendeki hedef faktörlerin algoritma ise sana sürdürülebilirlik sağlayacak. Bilgisayar koltuğunda oturup yazılım ve teknoloji gündemini takip eden sabah akşam oyun oynayan insanlardan nasihat almak istersen matematik öğren veya YouTube videosu gibi saçma şeyler paylaşacaklar. Bizim zamanımızı değil fakat eskilerden mesela kariyer.net'i öneririm ama uzun vadeli solukta kesinlikle kariyer zirvelerine başvurmanı Bootcamp'lere başvurmanı ve aynı zamanda Udemy'den yardım almanı öneririm bu devamlılığı 3 ay yaparsan yalayıp yutarsın (şu mâna da yalayıp yutarsın dilleri + sistemleri +ekosistemleri + algoritma ve yapay zekayı) ne yapacağına ne yapmayacağına ne yapabileceğine ve nelerden zevk alacağını anladığın seviyeye fazlasıyla gelmiş olursun. Ben sizin yaşlarınızdayken Google Play Store'da otomatik geliştirici development Kit'lerini kullanıyordum. O dönemde çok kötüydü bir studio'.h yardımı almak zorunda kalıyordum fakat sizin döneminizde o kadar kolay ulaşması o kadar basit ki anlatamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…