Okulunu okumadan yazılımcı olmak hayal mi?

Baslangic bariyeri buyuk bir engel. Alayli bir kenara, cok iyi bir okuldan mezun olmayan insanlar bile junior is bulmakta zorlaniyor cunku artik cogu ekip agirlikli senior + Lead'den olusuyor. Eskiden Junior'a yazdirilan kisimlari AI yaziyor.

Bir sekilde piyasaya girip tecrube kazandiktan sonra okulun onemi azalir, tecrube konusulmaya baslanir. Ancak o noktada da top firmalarda calismadiysa alaylinin yine sansi azaliyor. Kim ne yapsin 3. sinif firmada 10 sene PHP yazan ada mi?

Muhendislik egitimi olmayan insanin cikabilecegi seviye limitlidir, firmalar sutten cikmis ak kasik olmasalar da kalifiye muhendis istemelerinin sebebi naz yapmak degil yalnizca. Background u guclu iyi yetismis bir muhendis tecrubesiz de olsa ekibe bir seyler katar.

22 yasina kadar neredeydi aklin? Insanlarin meslek sahibi oldugu yasta meslek secmeye yelteniyorsun, elbette yaptigin ya da yapmadigin seylerin bir sonucu olacak hayatta. Burada "cok calisirsan elbette yaparsin, yeter ki iste" tarzi pembe boncuk hayaller dagitmak isterdim ama hayat boyle degil.

Başka bir işle ilgileniyordum. Lise zamanını soracak olursanız. Rahatsızdım ve zar zor açıktan bitirdim. Temelim yok. İlgilendiğim iş olmayınca başka bir işe adım atmak istedim.

Başka bir işle ilgileniyordum. Lise zamanını soracak olursanız. Rahatsızdım ve zar zor açıktan bitirdim. Temelim yok. İlgilendiğim iş olmayınca başka bir işe adım atmak istedim.
Yazılım mühendisliği sandığın kadar kolay değil. Mesela Instagram'ın ya da TikTok'un ya da en karışığı YouTube'nin algoritması nasıl kodlanıyor sanıyorsun? Bu kodlamalarda bin bir türlü matematik, veri bilimi gibi etkenler var. Ve öyle Udemy'de 700-800 TL'ye aldığın kursalardan edindiğin bilgiyle olacak iş değil. Lisede, üniversitede kullandığın matematik ile kodlayacaksın bu algoritmayı. Hangi işle ilgileniyorsan onla devam et bence.

Yazılım mühendisliği sandığın kadar kolay değil. Mesela Instagram'ın ya da TikTok'un ya da en karışığı YouTube'nin algoritması nasıl kodlanıyor sanıyorsun? Bu kodlamalarda bin bir türlü matematik, veri bilimi gibi etkenler var. Ve öyle Udemy'de 700-800 TL'ye aldığın kursalardan edindiğin bilgiyle olacak iş değil. Lisede, üniversitede kullandığın matematik ile kodlayacaksın bu algoritmayı. Hangi işle ilgileniyorsan onunla devam et bence.

Bu kadar da negatif basılmaz ama :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı