Yazılım üzerine site için şirket gerekir mi?

.tr uzantısı domein olarak boşta .com dolu.açıkçası ilk aşamada çok büyük paralar kazanacağımızı düşünmüyorum.Hatta mümkün değil.Amacım vergiden kaçmak da değil.Eğer şahıs şirketi kurarsak zaten direkt genç girişimciden muafiyet var.Ama biz sadece ilk aşamada belli belirsiz bir iş için kağıt kürek uğraşmak istemiyoruz.O nedenle böyle bir soru sordum ama sanırım açmam gerekiyor.Bionluk gibi ücreti vergilendirerek alabileceğim bir yer var mı?Yani e-ticaret yaparken Shopier kullanıyordum.Vergiyi Shopier kendi dahilinde ödediği için bende hizmet bedeli adı ile ödemiş oluyordum.Bu şekilde bir sistem sizce nasıl olur?yaptığımız işi gerçekten gösteren bir site kursak ve ödemeleri Shopier vb. Vergilendirilmiş sistemler üstünden alsak.Amacımız çok para kazanmak değil.İlerisi için güzel planlarımız var.Sadece ciddi bir işte kendimizi denemek istiyoruz.İlk başta zaten muhtemelen müşteriler bulunduğumuz şehirden birebir temas ile olacak.

.tr uzantısı domein olarak boşta .com dolu.açıkçası ilk aşamada çok büyük paralar kazanacağımızı düşünmüyorum.Hatta mümkün değil.Amacım vergiden kaçmak da değil.Eğer şahıs şirketi kurarsak zaten direkt genç girişimciden muafiyet var.Ama biz sadece ilk aşamada belli belirsiz bir iş için kağıt kürek uğraşmak istemiyoruz.O nedenle böyle bir soru sordum ama sanırım açmam gerekiyor.Bionluk gibi ücreti vergilendirerek alabileceğim bir yer var mı?Yani e-ticaret yaparken Shopier kullanıyordum.Vergiyi Shopier kendi dahilinde ödediği için bende hizmet bedeli adı ile ödemiş oluyordum.Bu şekilde bir sistem sizce nasıl olur?yaptığımız işi gerçekten gösteren bir site kursak ve ödemeleri Shopier vb. Vergilendirilmiş sistemler üstünden alsak.Amacımız çok para kazanmak değil.İlerisi için güzel planlarımız var.Sadece ciddi bir işte kendimizi denemek istiyoruz.İlk başta zaten muhtemelen müşteriler bulunduğumuz şehirden birebir temas ile olacak.
Shopier senin vergini ödemiyor, yanlış biliyorsun. Shopier senin üzerinden komisyon kesiyor kestiği komisyon üzerinden de kdv ödüyor. Sen shopier üzerinden satış yaptığında da yine vergini ödemek zorundasın.

Tekrar söylüyorum insanlar bunu çok yanlış anlıyor ve cezalarla karşılaşıyor, bireysel olarak satış yaptığınız pazaryerlerinin hiçbiri sizin verginizi ödemiyor, sadece kendi verdikleri hizmetin vergisini ödüyorlar.

Eğer bu tip yerlerden birkaç ay düzenli satış yaptıysanız geçmiş olsun, er ya da geç izaha davet mektubuyla karşılacaksınız.

Örnek olarak shopierden satış yapıp izaha davet alanlar;

1- Shopier İzaha Davet Vergi Cezası

2- www.sikayetvar.com/shopier/shopier-vergi-levhasi-zorunlu-bana-agir-cezalar-geldi

Son düzenleme:
Shopier senin vergini ödemiyor, yanlış biliyorsun. Shopier senin üzerinden komisyon kesiyor kestiği komisyon üzerinden de KDV ödüyor. Sen Shopier üzerinden satış yaptığında da yine vergini ödemek zorundasın.

Tekrar söylüyorum insanlar bunu çok yanlış anlıyor ve cezalarla karşılaşıyor, bireysel olarak satış yaptığınız pazaryerlerinin hiçbiri sizin verginizi ödemiyor, sadece kendi verdikleri hizmetin vergisini ödüyorlar.

Eğer bu tip yerlerden birkaç ay düzenli satış yaptıysanız geçmiş olsun, er ya da geç izaha davet mektubuyla karşılacaksınız.

Örnek olarak Shopier'den satış yapıp izaha davet alanlar;

1- Shopier İzaha Davet Vergi Cezası

2- www.sikayetvar.com/shopier/shopier-vergi-levhasi-zorunlu-bana-agir-cezalar-geldi

Anladım, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Peki şirket açmadan bu gelen parayı faturalandırmanın, vergisini ödemenin bir yöntemi var mı?

Anladım, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Peki şirket açmadan bu gelen parayı faturalandırmanın, vergisini ödemenin bir yöntemi var mı?
Ödeme aldığınız sıklık ve miktar önemli, 12 ay içinde farklı aylarda 3-5 tane ödeme almışsınızdır 3-6 bin tl bu sorun olmaz. Ancak 1 ayda birden fazla ödeme aldıysanız ve bu öteki aylarda da devam ettiyse bu sıkıntı.

Şöyle bir şey yapılabilir, aldığın ödemeleri farklı şeylerden gelen gelirler olarak gösterirsen arızi kazanç kapsamında sayılmasını sağlayabilirsin. Ancak dediğim gibi düzenli olmamalı ve hepsi farklı işlerden gelen ödemeler olmalı. Onun dışında gelen para eğer ağustostan itibaren geçmiş aylarda geldiyse bunları cezasız faturalandırmanız mümkün değil.

Örneğin 2024 ocak ve şubat ayında 10-15 satış yaptınız ve elde ettiğiniz gelir 60 bin civarı diyelim, maliye bunu tespit ettiği halde bunu ticari kazanç kapsamında sayar ve ocak ayından itibaren şirket kurmuş gibi eylül ayına kadar her ay bağkur pirimi 6000tl yansıtır + gelir vergisi ve kdv cezalı ödersiniz + her kesmediğiniz fatura için özel usulsüzlük cezası 3000tl den az olmamak kaydıyla kesilir. + genç girişimci hakkını kaybedersiniz.

Şu an yapabileceğiniz şey satacağınız şey neyse bir pazar araştırması yapın, satabileceğiniz kesinse eylül ya da ekim başı birkaç satış deneyin baktınız satılıyor, bir gelir elde ediyorsunuz o zaman satışa başladığınız ay sonuna doğru şirket kurar toplu fatura kesersiniz bunda sıkıntı olmaz. Eğer satış yapamıyorsanız şirket kurmadan geçersiniz artık.

Ödeme alma sıklığı ve detayları bilmediğim için ancak bu kadar yazabilirim.

Bunlar dışında yaptığınız iş esnaf muafiyet kapsamına girmiyor, oradan da yürüyemezsiniz.

Ödeme aldığınız sıklık ve miktar önemli, 12 ay içinde farklı aylarda 3-5 tane ödeme almışsınızdır 3-6 bin TL bu sorun olmaz. Ancak 1 ayda birden fazla ödeme aldıysanız ve bu öteki aylarda da devam ettiyse bu sıkıntı.

Şöyle bir şey yapılabilir, aldığın ödemeleri farklı şeylerden gelen gelirler olarak gösterirsen arızi kazanç kapsamında sayılmasını sağlayabilirsin. Ancak dediğim gibi düzenli olmamalı ve hepsi farklı işlerden gelen ödemeler olmalı. Onun dışında gelen para eğer ağustos'tan itibaren geçmiş aylarda geldiyse bunları cezasız faturalandırmanız mümkün değil.

Örneğin 2024 Ocak ve şubat ayında 10-15 satış yaptınız ve elde ettiğiniz gelir 60 bin civarı diyelim, maliye bunu tespit ettiği halde bunu ticari kazanç kapsamında sayar ve ocak ayından itibaren şirket kurmuş gibi eylül ayına kadar her ay Bağ-Kur pirimi 6000TL yansıtır + gelir vergisi ve KDV cezalı ödersiniz + her kesmediğiniz fatura için özel usulsüzlük cezası 3000TL'den az olmamak kaydıyla kesilir. + genç girişimci hakkını kaybedersiniz.

Şu an yapabileceğiniz şey satacağınız şey neyse bir pazar araştırması yapın, satabileceğiniz kesinse eylül'ya da ekim başı birkaç satış deneyin baktınız satılıyor, bir gelir elde ediyorsunuz o zaman satışa başladığınız ay sonuna doğru şirket kurar toplu fatura kesersiniz bunda sıkıntı olmaz. Eğer satış yapamıyorsanız şirket kurmadan geçersiniz artık.

Ödeme alma sıklığı ve detayları bilmediğim için ancak bu kadar yazabilirim.

Bunlar dışında yaptığınız iş esnaf muafiyet kapsamına girmiyor, oradan da yürüyemezsiniz.

Hocam gerçekten teşekkür ederim. Çok iyi açıkladınız. Yüzlerce kişi vergi kaçırırken vergi ödemek için bu kadar uğraşmam gerekmesi çok ironik ama teşekkür ederim.

Hocam gerçekten teşekkür ederim. Çok iyi açıkladınız. Yüzlerce kişi vergi kaçırırken vergi ödemek için bu kadar uğraşmam gerekmesi çok ironik ama teşekkür ederim.
Öyle valla dilan - engin polat gibi ya çok kara para aklayıp vergi kaçıracaksın ya da vergini kuruşu kuruşuna ödeyeceksin. Devlet her ikisine de izin veriyor, bak mesela çok çalan tahliye ediliyor az kazanan ahmet mehmet iki üç kuruş gelir elde edeyim üniversite harçlığım çıksın diyenler ceza yiyor.

Böyle adalete böyle devlete küfür etmemek elde değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı