Yazılım ve endüstriyel programlar için Linux distro önerisi

• Konuyu başlatan Sleach
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 61
Biraz distrohopperlık yapman gerekebilir, Ubuntu kurup JetBrains Rider kurup .net çalışmaya başlayabilirsin. Yalnız .net projeleri en rahat Windows tarafında geliştirilir, sırf yazılım için Linux kuracaksan vazgeçsen daha iyi olur. Yazılıma mı odaklanacaksın yoksa hiç deneyimin olmadığı bir şey ile mi derken vaktinden olursun.

@Sleach o zaman neden dağıtım arıyorsunuz? 3 4 yıllık deneyimi olan biriyseniz her dağıtımda aynı şeyleri yapabileceğinizi biliyor olmanız gerekmez miydi? Hangi dağıtımda rahatsanız onun içine dediğim IDE'yi kurup yolunuza bakmak dışında yapabileceğiniz bir şey kalmıyor. Rencide etmek için demiyorum, 3 4 yıllık kullanıcıların bu şekilde soru sorması biraz tuhaf geliyor bana, sadece sizden bahsetmiyorum.

Flatpak ve snap store sizi rahatsız etmeyecekse Ubuntu kurun devam edin .NET desteği var diye hatırlıyorum ama emin değilim

Hayır her distro farklı.

Nasıl farklı? İstisnalar hariç İnit sistemler aynı, arayüzler aynı, paket yöneticilerinin syntaxları neredeyse aynı vb. Elbette farklar var sonuçta farklı geliştiricilerce farklı felsefelerle geliştiriliyorlar ama işin sonunda hepsi systemd ve glibc kullanan birer gnu/linux dağıtımı.

Felsefi farklardan ve distronun olgunluğundan kaynaklı aynı işi her distroda aynı kolaylıkla yapamayabilirsiniz tabii, ona itirazım yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı