Yazılıma nasıl başlanır?

1. Mat-2'ye hakim olmadan iyi bir yazılımcı olunur mu?
  2. Udemy'de önce C öğreten, sonra C++ öğretmeye geçen bir kursa yazıldım. C öğrenmeye çalışmak zaman kaybı yaratır mı? Direkt C++ öğreten kurslar mı bulmalıyım?
  3. Yazılım ile ilgili üniversite okumadan yazılımcı olursam, iş başvurularında sıkıntı yaşar mıyım?
  4. Tam bir senede nasıl bir günlük çalışmayla işe başvuracak kadar yazılım öğrenebilirim? (maaşı umurumda değil)
  5. Python öğren, onu kavramak daha basit diyen çok oluyor, basit olmasının verdiği eksiler neler? C++ yerine Python kurslarına mı yazılmalıyım?
Aklımdaki sorular bunlar, üşenmeden yanıtlayabilecek yazılıma hakim insanları konuma bekliyorum.

Aldığın kursa bende kaydoldum ama ben şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum sana şunu söyleyeyim ilk öğretilen dil C sonra C++ sonra gerisi geliyor (üniversitede) onları öğrenmeden hiçbir şeyi geçme ve diploma olmadan bu devirde zor çok çok iyi olman lazım ancak öyle maalesef.

1. Mat-2'ye hakim olmadan iyi bir yazılımcı olunur mu?
Hayır.
Udemy'de önce C öğreten, sonra C++ öğretmeye geçen bir kursa yazıldım. C öğrenmeye çalışmak zaman kaybı yaratır mı? Direkt C++ öğreten kurslar mı bulmalıyım?
Seç herhangi bir dili başla. x dili ile de oyun yaparsın y dili ile de. İleride hangi dilin hangi konuda eksik kaldığını anlarsın.
Yazılım ile ilgili üniversite okumadan yazılımcı olursam, iş başvurularında sıkıntı yaşar mıyım?
Tabii ki, Koç, ODTÜ, Boun, YTÜ, yurt dışındaki kaliteli üniversitelerden mezun olanlar ile sen bir olur musun?
Tam bir senede nasıl bir günlük çalışmayla işe başvuracak kadar yazılım öğrenebilirim? (Maaşı umrumda değil)
Microsoft, Google, Apple, gibi şirketlere gidecek kadar öğrenemezsin. Herhangi bir şirket diyorsan o konuda verebileceğim bir tavsiye yok.
Python öğren, onu kavramak daha basit diyen çok oluyor, basit olmasının verdiği eksiler neler? C++ yerine Python kurslarına mı yazılmalıyım?
Low level, Medium level ve High level nedir araştır. Ayrıca Python öğren şunu öğren bunu öğrenme diyenleri dinleme. Mühendis olmayandan mühendislik tavsiyesi alınmaz.

Son düzenleme:
Öncelikle tüm cevaplar için teşekkürler. Cezalı olduğum için yazamamıştım bir gündür. Birbirinden farklı düşünenleri gördüm. Herkesin tecrübe ettiği şeyler farklıdır sonuçta, önerileriniz ve tavsiyeleriniz bu yüzden benim için çok değerliydi.

Dgs ile yazılım mühendisliğine geçiş yapmaya çalışacağım ama bunu yaparken de bir yandan Udemy'den aldığım yazılım kursunu hakkını vererek bitireceğim ve kendimi geliştirmeye odaklayacağım. Eğer Dgs'de başarısız olursam evde kendi başıma bir şeyler üretmeye çalışacağım. Kendime niyeyse aşırı güveniyorum, bu yüzden işsiz kalabilirim. :D

Tekrar teşekkürler herkese. Ayrıca kural dışı bir şey yapmama rağmen raporumu dikkate alıp konumu birleştiren sayın yönetim ekibine de teşekkür ediyorum.

@Hypeer, CV'de lisans mezunu arıyorlar ama :)

@Hypeer, CV'de lisans mezunu arıyorlar ama :)
Eğer iyi bir yazılımcıysanız, Linkedin üzerinden lisans mezunu isteyen yerlere bile güzel projeler ile bir CV gönderirseniz ve size dönüş yaptıklarında verdikleri projeleri iyi bir şekilde tamamlarsanız daha sonra sözlü mülakattan geçerseniz. İşiniz hayırlı olsun.
Herkes lisans mezunu yazıyor fakat iyi bir yazılımcıysan, iş bulmakta hiç zorlanmazsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı