Yazılıma nasıl başlanır?

nemo

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
3.263
Çözümler
21
  1. Mat-2'ye hakim olmadan iyi bir yazılımcı olunur mu?
  2. Udemy'de önce C öğreten, sonra C++ öğretmeye geçen bir kursa yazıldım. C öğrenmeye çalışmak zaman kaybı yaratır mı? Direkt C++ öğreten kurslar mı bulmalıyım?
  3. Yazılım ile ilgili üniversite okumadan yazılımcı olursam, iş başvurularında sıkıntı yaşar mıyım?
  4. Tam bir senede nasıl bir günlük çalışmayla işe başvuracak kadar yazılım öğrenebilirim? (Maaşı umrumda değil)
  5. Python öğren, onu kavramak daha basit diyen çok oluyor, basit olmasının verdiği eksiler neler? C++ yerine Python kurslarına mı yazılmalıyım?
Aklımdaki sorular bunlar, üşenmeden yanıtlayabilecek yazılıma hakim insanları konuma bekliyorum.
 
1. Matematik-2 konuları özellikle yazılımcılar için asıl bilinmesi gereken konulardır, yani cevaben hayır.
2. C zaten temel programlama dillerinden bir tanesi. Öğrenmenizde çok fayda olacaktır ki C++'de daha rahat öğrenirsin.
3. Çoğu özel sektörlerde özgeçmişinizde mutlaka lisans mezunu diploma isteyeceklerdir, yani şansınıza küs.
4. soruya gelecektim, ne olduysa konu içeriği değişmiş. :)

Özetle; ne yaparsanız yapın, elinizde diploma olmadığı müddetçe özel sektörde çalışman işin çok zor olacaktır. Ama asıl soruna cevabını verirsek; günde ders niteliğinde en az 3 saat pratikle beraber çalışırsan, şöyle 3-4 ay içerisinde temel programlamayı ve algoritmayı sökmüş olursun, ondan sonrasında nasıl ve neyi geliştirmek istediğin kendin karar vereceksin.
 
Cevaplıyorum:

1- Matematik öğrenmek senin yararına olur. Kim ne derse desin bazı alanlar çok fazla matematik gerektiriyor ve öğrenilmesi zor. İkincisi de günün birinde çalıştığınız şirket sizden Mat-2 konularını içeren bir algoritmayı koda dökmenizi isteyebilir. Bu da bir ihtimal.

2- C/C++ gerçekten kullanışlı bir dil ancak Python ile karşılaştırdığımızda senteksini (İng: syntax) anlamanız zor olabilir. İşinize gerçekten yarayacaksa öğrenin derim.

3- Kesinlikle sorun yaşarsın. Bazı şirketler alaylı yazılımcıların özgeçmişine bile bakmıyor. Freelancer olursan işin daha kolay olur.

4- Öğrenmek istediğiniz programlama diline ve çalışmak istediğiniz alana göre değişebilir. Bazı alanlarda uzmanlaşmak için yıllarınızı vermeniz gerekebilir. Sizin yeteneğiniz ve isteğiniz de bu konuda etkili olacaktır.

5- Python derim. Hem de web frameworkü de var. Tek dezavantajı yavaş olması. Fakat özünde C/C++ ile yazılmış olup sonradan Python dilinde tekrar yazılan kütüphaneler de var. Yani bu sorunun kesin bir cevabı yok, kullanacağın alana göre değişir. Genelde Python yüksek veri içeren projelerde çok performans sağlıyor. Örn: Yapay Zeka.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı