Yazılıma nasıl başlanır?

YouTube'da başlangıç için çok güzel içerikler var onları kullan. İlerisi için de İngilizce öğrenmen gerek çünkü iş derinleştikçe Türkçe kaynak bulmak imkansız hale geliyor.

Yaşıtlarıma göre İngilizce kelime hazinem geniş gramerim çok iyi olmasa da. Tabii bu ingilizceyle olmaz geliştirmem lazım :)

Zaten TR'de muhendislik egitimi veren 5-10 tane okul var, onlarin da mezunlari sorunsuz is buluyor hatta bulusmak istesen arkadaslarinla bulusamiyorsun, %80 i yurt disinda.
O okulların verdiği eğitim yurtdışındaki normal bir üniversiteye eşdeğer ama bizim ülkemizdekilere göre ilk 10 a giriyor. Eğitim sistemi cidden berbat.

Merhaba. 15 yaşındayım, yazılıma çok hevesliyim zaten amacım yazılımcı olmak ama neredeyse hiçbir bilgim yok. Python ile başlayayım diyorum ama bazıları "Python kolay onunla hiçbir şeye yaramaz" diyor ne yapsam bilmiyorum. Sizce şimdiden altyapı oluşturayım mı yoksa üniversiyeyi bekliyeyim mi?
Istediğin dil ile başlayabilirsin ama şuan pek zorlanma algoritma ve programlama mantığını öğren temel herhangi bir dili öğren ama derslerine de çalış. Üniye girdikten sonra devam edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı